Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Faaliyetlerini Durduran Kripto Para Borsası Yatırımcılara Dolar Başına 3,35 Cent Teklif Etti!

Asya’da faaliyet gösteren kripto para borsası Zipmex, yapılandırma sürecinin bir parçası olarak alacaklılarına pekte cazip olmayan bir teklif sundu.

Zipmex özellikle 2022 yılındaki ayı piyasasında ciddi hasarlar aldı ve son dönemde maddi açıdan zorluklar çekiyor. Borsanın müşterilerine 97 milyon dolar borcu bulunuyor.

Bloomberg’in konuya aşina kişilere dayandırdığı 29 Kasım tarihli haberine göre Zipmex, alacaklılarına kurtarma planı kapsamında 0,0335 dolar ödeme yapmayı teklif etti. Eğer maddi açıdan yeni finansmanlar sağlanıp durum biraz toparlanırsa borsanın yapacağı geri ödeme borçlu olduğu dolar başına 0,29 dolara kadar çıkabilir.

Zipmex CEO’su Marcus Lim, kurtarma planı hakkında çıkan haberler hakkında çekimser konuşurken ortalıkta dolanan rakamlarda yanlışlıklar olabileceğini savundu.

Geçtiğimiz yıl para çekme işlemlerini durduran ardından tekrar açan ve Singapur mahkemesinden borçlarına ilişkin morotoryumu (belirli bir süre boyunca alacaklılarının borçluya karşı yasal süreçler başlatamamasını sağlayan zaman dilimi) defalarca kez uzatmasını talep eden borsanın bu bataktan nasıl çıkacağı halen daha belirsizliğini koruyor.

Borsanın alacaklıları sunulan bu teklife sıcak bakmazken olası bir uzlaşı durumunda geri ödemelerin bu aralık ayının başında başlaması planlanıyor.

Borsa son olarak regülatif uyumsuzlukları gerekçe göstererek Tayland iştiraki için para yatırma ve çekme işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!