Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Facebook Amerikan Doları’nı Zayıflatabilir”

Erik Voorhees, Facebook’un Libra projesinin Amerikan Doları’nı olumsuz yönde etkileyebileceğini ve ABD’deki meclis üyelerinin bu yüzden Libra’dan endişelendiklerini düşünüyor.

Kripto para borsalarından ShapeShift’in kurucusu ve CEO’su olan Erik Voorhees yakın tarihte bir yayına katıldı ve kripto para dünyasındaki güncel gelişmelerden bahsetti.

Genel olarak kripto para topluluğundan da bahseden Voorhees tüm bunların yanı sıra Facebook’un kendi dijital para projesini de değerlendirdi.

Libra Projesi

Sosyal medya devi bundan birkaç ay önce Libra adlı bir dijital para projesinin duyurusunu yapmış ve milyonlarca kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Bazı kesimler bu dijital para projesinin pek faydalı olmayacağını ve Facebook’a böyle bir konuda güvenilemeyeceğini düşünüyorlar. Bazı kesimler ise Libra projesiyle birlikte küresel finans sistemindeki bazı dengelerin değişebileceğine inanıyorlar.

Voorhees’e göre ABD’deki kanun yapıcıların bu projeden endişe duymalarının sebebi Libra’nın Amerikan Doları üzerindeki olası etkileri.

Facebook’un günümüzde yaklaşık iki milyar kişilik bir kullanıcı kitlesi olduğu düşünülüyor. Voorhees’e göre ABD’li yetkililerin bu projeden endişe duymalarının bir diğer sebebi de bu. Kendisinin açıklamalarına göre Facebook bu kadar geniş kullanıcı kitlesiyle birlikte Amerikan Doları’nın finans sistemindeki rolünü zayıflatabilir ve bu ihtimal, ABD’deki yetkililerin Libra’dan “rahatsızlık” duymalarına sebep oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment