Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kendi Kripto Parasını Kabul Edecek E-Ticaret Firmaları Arıyor!

Wall Street Journal tarafından yeni yayınlanan bir habere göre sosyal medya devi Facebook ”düzinelerce” e-ticaret firması ile kendi üreteceği kripto para biriminin kabulü adına görüşmeler yaptı ve hala yapmayı sürdürüyor. Libra Projesi olarak bilinen Facebook’un kendi kripto para birimini geliştirmesi, 2018 yılının başlarında gündeme gelse de 2019 yılı ile hız kazanmaya başlamıştı.

Wall Street’in aktardığına göre Facebook şimdiden Visa ve Mastercard ile görüşmeleri gerçekleştirdi. Sosyal medya devinin kendi kripto para biriminin direkt olarak WhatsApp ile entegre olacağı bu yılın başlarında kulislerde duyulmuştu. Projenin detayları tam olarak bilinmese de, bunun ABD dolarına 1’e 1 endeksli bir stabil kripto para olacağı tahmin edilmekte. WhatsApp kullanıcıları daha sonra bu stabil kripto para ile birbirlerine rahatlıkla para gönderebilecekler.

CNBC’nin aktardığı bir başka habere göre ise, Libra projesi aslında çok daha büyük ve kapsamlı bir hamlenin parçası konumunda. Mark Zuckerberg geçtiğimiz tarihlerde yaptığı sunumda hem gizliliğe hem de e-ticarete önem vereceklerini belirtmiş ve WhatsApp’a ödeme fonksiyonu getirileceğinden söz etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment