Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistanlı Teknoloji Firması Gereksiz Telefon Aramalarını Blockchain İle Engelleyecek!

2 Mayıs tarihinde Business Today tarafından yayınlanan bir habere göre, Hindistan merkezli teknoloji devi Tech Mahindra spam aramaları engellemek ve bunları tespit etmek için direkt olarak blockchain teknolojisinden faydalanacak.

Yeni geliştirilen çözüm telefon şirketlerinin Mayıs ayının son haftasında yürürlüğe girecek yeni telekom yasasına uymalarını ve istenmeyen ticari aramalardan müşterilerini korumalarını sağlayacak. Tech Mahindra bünyesinde küresel uygulama lideri olarak görev yapan Rajesh Dhuddu konu hakkında yaptığı açıklamada yeni yasanın direkt olarak 800 milyon aboneyi etkileyeceğini ve onları korumak için böyle bir adımın atılmasının zaruri olduğunu ifade etti.

Blockchain tabanlı çözümde direkt olarak kullanıcının gelen çağrı özellikleri kaydedilecek ve kimlerden arama alabilecekleri belirlenip bunların dışında bir firmanın veya kişinin aramasının önüne geçilebilecek. Tech Mahindra bu çözüm için Microsoft ile birlikte 2018 yılında bir proje geliştirdiklerini vurguladı.

Blockchain teknolojisi temel olarak kripto para birimlerinin arkasındaki teknoloji olarak bilinse de, her geçen gün kendisine yeni bir kullanım alanı bulmaya ve farklı ülkelerde farklı amaçlarla çözümler sunmayı sürdürüyor. Tech Mahindra firması da Samsung ile ortaklaşa başlattığı bir programda Nexledger isimli bir blockchain platformu geliştirmeye devam ediyor. Söz konusu platformun Samsung için blockchain sektörüne giriş şansı sağlayacağı vurgulanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment