Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’daki Kripto Para Ticareti Rekor Seviyelerde!

Venezuela‘daki vatandaşlar ülkede son günlerde yaşanan olayların ardından çok daha sık bir şekilde kripto para kullanmaya başladılar. Öyle ki Localbitcoins verileri ülkedeki kripto para ticaret hacminin rekor seviyelere ulaştığını gösteriyor.

Venezuela halkı son günlerde oldukça zorlu bir süreçten geçerken ve ülkedeki muhalifler Maduro yönetimini yıkmaya çalışırken ülkedeki kripto para ticaretinin kayda değer oranda artış gösterdiğini görüyoruz.

Localbitcoins verilerine göre Venezuela’daki vatandaşlar geçtiğimiz ay genelinde toplamda 37 milyar Venezuela Bolivarı değerinde (yaklaşık 3.7 milyon dolar) kripto para işlemi yaptılar. Ülkedeki kripto para ticaret hacminin bu kadar yüksek olmasının Venezuela’da yaşanan siyasi krizle doğrudan bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Bölgede yoğun bir şekilde kripto para kullanan tek ülke Venezuela değil. Localbitcoins verileri Şili, Arjantin ve Brezilya gibi ülkelerdeki kripto para ticaretinin de yüksek seviyelerde olduğunu gösteriyor.

Venezuela Hükümeti bundan birkaç ay önce kendi dijital parasını geliştirmiş ve bunu Petro adıyla piyasaya sürmüştü. Ancak ülkedeki vatandaşlar dijital para dendiğinde genel olarak Petro’dan ziyade Bitcoin gibi koinleri tercih ediyor gibi görünüyorlar.

Ülkedeki siyasi krizden ve hiperenflasyondan etkilenen vatandaşlar çareyi Bitcoin gibi kripto paralarda ararlrken bu durumun ne zaman çözüleceği henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment