Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard ve Coinbase’nin de Dahil Olduğu 80 Firmadan Rekor Kripto Lobicilik Harcaması!

30 Nisan tarihinde Roll Call tarafından yayınlanan bir habere göre, ABD içerisinde 2019 yılının ilk dört aylık zaman diliminde 40’a yakın kurum direkt olarak Bitcoin ve blockchain ile ilgili olaylar için lobicilik faaliyetlerinde bulunmuş.

Federal Electoral Commission’un verilerine dayanılarak yapılan haberde toplamda 80 firmanın direkt olarak yarısının kripto para birimleri ile ilgili olaylar hakkında lobicilik yaptığı ve bunların ilk çeyrek döneme ait masraflarının 42 milyon dolara çıktığı belirtilmekte.

Kripto para lobiciliği de dahil olmak üzere en çok harcama yapan firmalar arasında Ernst & Young ve Accenture yer almakta. Bunun yanı sıra ABD Ticaret Odası da 16.4 milyon dolarlık fintech lobicilik bütçesi ile büyük bir paya sahip. Mastercard gibi ödeme sistemi devleri de lobicilik faaliyetlerine ciddi bir sermaye aktarmış ve sadece Mastercard’ın harcadığı para 720.000 doları geçiyor.

Bunlara ek olarak kripto para endüstrisi tabanlı Coin Center ve Coinbase kripto para borsası gibi kurumlar da lobicilik faaliyetlerinde etkin rol almak için sermaye aktarımında bulundu. Coinbase’nin lobicilik için ayırdığı miktar 50.000 doları geçiyor.

Aslında Mastercard gibi kripto para birimlerine pek yakın olmayan ve bunları kendisine rakip olarak gören firmaların bile kripto para lobicilik faaliyetleri için fon aktarması, bu teknolojinin aslında çoktan kendisine yer ettiğinin ve rakip firmaların bile bunu kabul ettiğini kanıtlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment