Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kripto Para Reklamlarına Yönelik Kısıtlamaları Esnetecek

Meta şirketi, Facebook’ta kripto para reklamları yayınlamayı kolaylaştırmak için lisans sayısını arttırarak, şirketlere kripto paralarını pazarlayabilmeleri için daha fazla imkan sunuyor.

Kabul ettikleri lisansların sayısını artırarak, platformlarında kripto paralarla alakalı reklam yayınlamayı kolaylaştıracaklar.

Paylaştıkları 1 Aralık 2021 tarihli makaleye göre:

Kripto paralar son yıllarda olgunlaşmaya, istikrar kazanmaya devam etti. Hükümetler tarafından sektör için daha net kurallar belirten regülasyonlar yapıldı. Lisans sayısında yaptığımız değişikler sayesinde, küçük işletmeler de dahil olmak üzere reklam verecek olan şirketlerin, hedef kitlesini büyütmesine ve müşteriye ulaşmasına yardımcı olacaktır.

dedi.

Meta, kabul ettikleri lisansların sayısını 3’ten 27’ye çıkardıklarını paylaştı. Bu durumun, başvuruların çoğunun kabul edileceği anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca, reklam vermeye uygun koşulların listesini sayfalarında herkese açık hale getirdiler.

Güncellemeden önce platformda az sayıda şirket lisans alabiliyordu. Bu yüzden çok sayıda kripto para borsası Facebook’ta reklam veremiyordu. Güncellenen politikaya göre; Kripto para borsaları, kripto para borç alıp-verme hizmetleri, kripto para cüzdanı ve kripto para madenciliği şirketleri Facebook’ta reklam yayınlamak için yazılı izin alabiliyor olacak.

Ek olarak kripto haberleri, eğitim, ödeme yöntemleri ve blockchain teknolojisi ile ilgili hizmetler önceden herhangi bir yazılı izin alınmadan yayınlanabilir olacak. Güncellemelerle ilgili konuşan Meta sözcüsü, lisans politikasının Instagram’ı da kapsayacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!