Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’taki Kullanıcı Verileri Diğer Şirketlerle Paylaşıldı

Facebook’un kıdemli yöneticileri, kullanıcılara ait verileri üçüncü partilere satma fikrini yıllardır değerlendiriyorlardı.. Bu iddialar başlıca NBC News gibi kaynaklar tarafından yapılan haberlerde öne sürülüyor.

NBC News, Facebook’a ait olduğu söylenen ve 2011-2015 tarihleri arasında hazırlanan bazı belgelere erişim sağladı. Bu belgelerin arasında belli başlı e-postalar, sunumlar ve toplantı özetleri de bulunuyor. Basına sızdırılan belgelerin toplamda 4 bin sayfayı bulduğu düşünülüyor.

Bu belgeler dünyanın en büyük şirketlerinden biri olarak gösterilen Facebook ile ilgili oldukça ilginç bilgileri gün yüzüne çıkarıyor. Son zamanlarda kripto para sektörüne gireceği yönünde iddialar çıkan Facebook, kripto paraların benimsediği “gizlilik” kavramını tam anlamıyla benimsememiş gibi görünüyor.

Bu belgeler, Facebook’un platformdaki kullanıcı bilgilerini diğer şirketlerle paylaştığını gösteriyor. Şirketin özellikle daha verimli bir reklam süreci yönetilebilmesi için Amazon’a bazı özel erişim imkanları tanıdığı görülebiliyor. NBC tarafından yapılan habere göre Mark Zuckerberg’ün “kişisel arkadaşlarına” da Facebook üzerindeki reklamlarda bazı ayrıcalıklar tanındı.

Bu belgelerden bazıları (Cambridge Analytica skandalı gibi) zaten önceden kamuya açık bir şekilde paylaşılmıştı. Ancak buna rağmen daha önce sızdırılmamış belgeler de gün yüzüne çıkmış durumda. Facebook’un bu belgelerle ilgili bir açıklaması olacak mı göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment