Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fazladan Ücret Ödeyen Coinbase Müşterileri Para İadesi Alacaklar

Coinbase‘in bazı müşterileri geçtiğimiz birkaç gündür işlem ücretinde bir problem yaşıyorlar. Müşteriler kartlarıyla yaptıkları tek bir işlem için birden fazla işlem ücreti ödemek durumunda kalıyorlar ve bazı müşteriler çok ciddi meblağlar kaybettiklerini çünkü 17, hatta 50 kez işlem ücreti ödediklerini iddia ediyorlar. Coinbase müşterilere konu hakkında bilgi vermek için paylaştığı gönderide “durumdan etkilenen her müşterinin hatalı ödemelerinin iade edileceğinin” sözünü verdi. Şirket, kendi içinde bir araştırma yaptıktan sonra işlem ücretinde yaşanan bu sorunun Visa’nın işlemleri ters çevirip yeniden ücretlendirmesinden kaynaklandığını fark etti. Sizin de bildiğiniz üzere kredi ve banka kartlarındaki para iade işlemlerinin tamamlanması biraz zaman alabiliyor.

Coinbase, yaptığı araştırmanın detaylarından bahseden bir gönderi paylaştı ve Visa dijital para alımları için belirlediği MCC’yi (Merchant Category Code) değiştirdiği için Coinbase üzerindeki Visa işlemlerinde bir aksaklık çıktığını söyledi. Visa’nın belirlediği yeni kod sayesinde kredi kartı sağlayıcıları kripto para satın alımlarına “nakit avans” muamelesi yapıp fazladan işlem ücreti kesebiliyorlar. Coinbase ekip üyelerinden biri kodda yaşanan bu değişiklikten Şubat ayının başlarında bahsetmişti. Zaten bundan kısa süre sonra da birçok banka kredi kartı kullanarak kripto para almayı yasakladı. Bankaların böyle bir karar almasının ardnıda yatan sebep ise kripto paraların değişken yapısı ve taşıdıkları riskler.

Visa ile kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Visa’nın CNET tarafından paylaşılmış resmi bildirisi şu şekilde:

“Visa şu sıralar bildirilen yinelenen işlemlere sebep olacak hiçbir sistem değişikliği yapmamıştır. Bu sorunu yaşayan başka bir tüccardan da haberdar değiliz. […] kart sahiplerinin yetkisiz işlemlerden korunduklarından emin olmak için çalışıyoruz.”

Yaşanan işlem hataları kimin hatası olursa olsun Coinbase’in başkan yardımcısı Dan Romero, Coinbase’in “durumdan etkilenen kullanıcılara en yakın zamanda iade yapılması için Visa ile sıkıca çalıştığını” söyledi. Şirket aynı zamanda geçtiğimiz birkaç haftada işlem yapmış olan müşterilerle iletişime geçip bu müşterilerin banka hessaplarını kontrol etmelerini önerecek. Coinbase, Twitter’da paylaştığı gönderide kripto para satın alımları için yeni bir MCC –müşterilere fazladan işlem ücreti kesmeyecek olan türden– belirlemek adına büyük kredi kartı ağlarıyla işbirliği yaptığını duyurdu.

Kaynak: Engadget

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment