Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI Ajanı: Şu An Elimizde 130 Tane Kripto Para Vakası Var

Geçtiğimiz gün New York‘ta kripto para sektörüyle ilgili bir konferans gerçekleşti ve konferansta konuşanlar arasında ABD’li hükümet yetkilileri de yer aldı. Bu yetkililerden birinin yaptığı açıklamaya göre FBI’ın şu anda kripto para sektörü içerisinde soruşturduğu 130 farklı vaka var.

Bu açıklamalar FBI’ın özel ajanlarından olan Kyle Armstrong tarafından yapıldı. Armstrong’a göre FBI’ın ‘dijital varlıklar’ kategorisi altında topladığı bu vakalar arasında insan ticareti, yasa dışı uyuşturucu satışı, çocuk kaçırma ve fidye saldırıları gibi şeyler bulunuyor. Çarşamba günü gerçekleşen konferansta konuşan Armstrong, FBI’ın şu anda “binlerce farklı vakayla uğraştığını” ve bu vakalar arasında kripto para sektörüyle bağlantısı bulunanların “devede kulak” kaldığını belirtti. Ancak yetkilinin yaptığı açıklamalarda bir önemli nokta daha var. Armstrong’un söylemlerine göre dijital paralar üzerinden gerçekleştirilen yasa dışı işlemlerde özellikle son zamanlarda ciddi bir artış var.

FBI’ın uğraştığı dijital para vakalarında özellikle yasa dışı uyuşturucu satışıyla ilgili olanlar dikkat çekiyor. Armstrong’a göre dünya genelindeki kullanıcıların yüzde 10’u uyuşturuculara yasa dışı piyasalardan erişim sağlıyor ve ‘dark web’ gibi ortamlar bu tarz ticaretler için ciddi kolaylık sağlıyor. Armstrong’un aynı zamanda FBI’ın bundan üç sene önce dijital paralar için oluşturduğu birimin başında olduğunu da belirtelim.

Armstrong’un açıklamalarına göre kripto para kullanılarak gerçekleştirilen en yaygın suçlar arasında gasp da bulunuyor. Armstrong bu tarz vakalara ABD’nin özellikle güneybatı sınırında çok sık rastlandığını söylüyor.

Armstrong FBI’ın en azından şu an için dijital paralara karşı nötr bir tutum sergilemeye çalıştığını söyledi ancak dijital paraların belli başlı artılara ve eksilere sahip olduklarını da belirtti. Armstrong’a göre kripto para ağlarının altındaki Blockchain teknolojisi sayesinde kripto para işlemlerini takip etmek nakit paraya kıyasla çok daha kolay oluyor ancak işlemlerin anonim olması soruşturmayı zora sokabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment