Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Eyalet Meclisi Kripto Paraları Araştırmak İstiyor

New York eyalet meclisi bünyesindeki bankalar komitesi, 30 Mayıs Çarşamba günü yapılan bir oylama sonucunda dijital paraları araştıracak özel bir ekibin kurulmasına sağlayacak olan tasarıyı onayladı. Kurulacak ekip olası bir kripto para desteğinin New York eyalet sınırları içerisindeki finans piyasalarına ne gibi etkiler doğurabileceğini araştıracak.

Tasarının meclisten geçmesi durumunda dokuz kişiden oluşan özel bir ekip kurulacak ve bu ekip 2019 yılının Aralık ayına kadar valiye, senatonun geçici başkanına ve meclis başkanına bir rapor sunmakla yükümlü olacak. Söz konusu ekip kripto paralar üzerine hazırlayacağı raporda her türlü organizasyondan, hükümet yetkilisinden yardım alma yetkisine sahip olacak.

Bazı kaynaklara göre ekip tarafından oluşturulacak olan raporda New York eyaleti içerisindeki kripto para ve Blockchain sektörlerini yasal olarak düzenlemenin olası etkileri, kripto para kullanımının yerel vergi makbuzlarındaki etkileri ve dijital para piyasasının şeffaflığı analiz edilecek.

Tasarının meclisten geçmesi durumunda oluşacak ekip aynı zamanda New York eyaleti içerisinde hizmet veren dijital para birimlerinin ve borsalarının sayıları, bu sektörlerdeki büyük çaplı yatırımcılar ve kripto para madenciliği sırasının sebep olduğu elektrik tüketimi hakkında da bilgi vermekle yükümlü olacak.

Raporda kripto paralara yasal açıdan destek vermenin New York eyaletine ne gibi avantajlar katabileceğinin yanı sıra federal hükümet, diğer eyaletler, yabancı ülkeler, yabancı politik ve ekonomik birlikler tarafından kripto para piyasasına uygulanmış&uygulanan yasalar ve düzenlemeler de incelenecek.

Geçtiğimiz hafta ABD’li ve Kanadalı menkul kıymet düzenleyicileri, kripto para yatırım programları dahilinde yürütülen sahtekarlıklara karşı soruşturmalar başlatmışlardı. Kuzey Amerika Menkul Kıymet Yönetim Birliği (NASAA) başlatılan bu soruşturmaların özellikle ICO’ları kapsayacağını söyledi. Soruşturmalara 40 farklı yargı bölgesinden düzenleyici katıldı ve şu ana dek toplamda 70’den fazla soruşturma açıldı ve bu sayının ilerleyen haftalarda artması bekleniyor. NASAA bu yılın başlarında yatırımcıları kripto paraların ve ICO’ların riskleri hakkında uyaran bir bildiri yayınlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment