Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI’dan Twitter Üzerindeki Bitcoin Saldırısı Hakkında Açıklama!

ABD Federal Soruşturma Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz gün gerçekleşen Twitter saldırısı ve hacklenmeleri hakkında bir soruşturma başlatıldı. Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre konuyla yakından ilgili iki kaynak saldırganların özellikle Joe Biden, Kim Kardashian ve Barack Obama‘nın hesaplarını ele geçirmesinden sonra olayın FBI’a  yansıdığını vurguladı.

FBI konu hakkında yaptığı açıklamada üst düzey kişilere ait Twitter hesaplarının hacklenmesi olayıyla ilgilendiklerini ifade etti. Twitter’ın toplam değeri de bu olay sonrasında 1 milyar dolar gibi bir düşüş yaşadı ve olayın direkt olarak Twitter’daki bir açık yüzünden gerçekleşmiş olması önümüzdeki günlerde de değerinin düşmesine neden olabilir.

Donald Trump’ın Hesabına Dokunulmadı

Üst düzey birçok profilin ele geçirilmesine rağmen ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabına dokunulmamış olması ise saldırganların bundan özellikle sakınmış olabileceklerini düşündürüyor. Buna rağmen FBI’ın bu soruşturması saldırganların istemediği şeyin gerçekleştiği anlamına gelmekte.

FBI, basit bir Bitcoin dolandırıcılık yöntemini kullanan bu kişi veya kişilerin kimler olduğunu tespit edebilirse 2020 yılının en büyük gizemlerinden birisi de çözülebilir. Birçok uzman isim saldırganların neden böylesine büyük bir açık bulmalarına rağmen sadece 12 BTC toplamalarını sağlayacak bir yöntem seçtiklerini düşünmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment