Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Başkanı Jerome Powell Kripto Paralar Hakkında Konuştu

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell Fransa Merkez Bankası tarafından “finansal sistemde tokenizasyonun avantajları ve zorlukları” üzerine yapılan konferansta açıklamalarda bulundu.

Fransa Merkez Bankası tarafından 27 eylül tarihinde kurumun sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanan programda, “Finansal Sistemde Tokenizasyonun Avantajları ve Zorlukları” üzerine katılımcıların görüşleri alındı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı, Singapur Para Otoritesi Başkanı ve FED Başkanı’nın katıldığı programda FED Başkanı Jerome Powell, tokenizasyon ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında önemli açıklamalarda bulundu.

Finansal sistemin her açıdan güvenilir ve sağlam olmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Powell, güçlü bir ekonomik altyapının kaynaklardan çok güvene dayandığını ifade etti. DeFi’ın ise şeffaflık konusunda çok önemli yapısal sorunları bulunduğuna dikkat çeken Başkan, kripto para faaliyetlerinin yasal çerçeveye uyarlanması aşamasında doğru yöntemlerin kullanılmasının önem arz ettiğini belirtti.

Düzenleme konusunda SEC ve CFTC’nin çabalarını değerlendirdiklerini ayrıca birçok bilirkişiden destek aldıklarını belirten Başkan, henüz kat edilmesi gereken çok yol olduğunu ifade etti. Powell, özellikle piyasa tarafından potansiyel bir finans yıkıcısı olarak nitelendirilen stablecoin regülasyonlarının öneminin altını çizdi. Başkan, stablecoin ihraççılarının ve piyasanın kullanım alanlarını genişletmeye yönelik bir istekleri bulunduğunu ancak bunun yapılabilmesi için öncelikle uygun regülasyonların yürürlükte olması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Dijital Merkez Bankası Parası (CBDC) hakkında kurumun henüz inceleme aşamasında olduğu ve bir karar vermek için öncelikle endişelerin giderilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Powell kurumun dijital varlık sektörü hakkındaki tutumunu ise, ” Her alanda olduğu gibi bu alanda da inovasyonu desteklemeye hazırız ancak kurum olarak tüketicilerin ve finansal sistemin güvenliği bizim için her zaman ön planda olacaktır.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!