Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Kara Para Aklamanın Önüne Geçmek İstiyor: Kripto Para Borsalarına Yasal Sorumluluklar

Japonya hükümeti, kripto para kullanılarak kara para aklama olaylarının önüne geçebilmek için kripto para borsalarına yeni sorumluluklar yüklemeye hazırlanıyor.

Nikkei haber ajansının aktardığı rapora göre, Japonya kripto para borsalarında gerçekleşen kullanıcı transferleri konusunda yeni kurallar getirecek. Söz konusu yeni kurallar, kripto borsalarının kullanıcıların para transferlerine ilişkin daha fazla bilgiyi devlet yetkilileri ile paylaşmasını gerektiriyor. Bu şekilde suçluların kara para aklamasının önüne geçmeye çalışan yetkili merciler, transferleri gerçekleştiren kullanıcıların adları ve adresleri de dahil olmak üzere detaylı müşteri bilgisi talebinde bulunabilecek.

Paylaşılan rapora göre kripto para transferlerinin izlenebilirliğine yönelik yasal değişiklik taslağı 3 Ekim‘de yapılması planlanan meclis oturumunda sunulacak. Eğer taslak meclis çoğunluğu tarafından kabul edilirse 2023 yılının Mayıs ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Söz konusu yasa, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların yanı sıra stablecoinler için de geçerli olacak. Yasa onaylanırsa ve kripto para borsaları yasaya göre hareket edip istenilen kullanıcı bilgilerini yetkililer ile paylaşmazsa düzeltici emirler veya cezai yaptırımlara tabi tutulacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!