Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkanı, Kripto Paraları ABD Kongresi’nde Değerlendirdi

FED Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresi’nde kripto paralar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yatırımcıları, kripto para sektöründeki potansiyel yasal, finansal, güvenlik ve gizlilik gibi konularda yaşanabilecek tehditlere karşı uyaran FED Başkanı, bu noktada dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Powell, şöyle konuştu:

”Görece deneyimsiz yatırımcılar bir ürünün fiyatının arttığını görüyor ve ‘Süper, işte şimdi bunu satın almalıyım.’ diyorlar. Aslında ortada hiçbir şey yok. Zaten yatırımcıyı koruyacak bir şey de yok.”

Kripto paraların yasal birer ürün olmadığını belirten Powell, Bitcoin ve diğer kripto paraların temelde bir değeri olmadığını ve hiçbir şey tarafından desteklenmediğini belirtirken, bundan dolayı da bu ürünlerin değerinin sadece spekülatif şeylerle inip çıktığını ifade etti.

Powell, ABD Merkez Bankası’nın da bu noktada kripto paraları düzenleme konusunda bir hamle yapmadığını da belirtti. ABD Merkez Bankası’nın aynı zamanda söylenenlerin aksine kendi kripto parasını çıkarmayacağını ifade eden Powell, şöyle konuştu:

”SEC ve CFTC gibi kurumlar daha şimdiden birçok kripto para ile alakalı işletmeleri gözden geçirdi ve yasa dışı çalışan birçoklarını da kapatmayı başardı.”

Powell, yaptığı olumsuz yorumlara karşın, çok sıra dışı bir çağda yaşadığımızı ve teknolojik gelişmelerin sürekli olarak gelişip değiştiğini de ifade etti. Düzenleyici kurumların yeni fikirlere ve inovasyonlara da açık olmaları gerektiğini belirten başarılı yönetici, bu sayede ekonomi ve finans alanında önemli büyümelerin önünün açılabileceğini ifade etti.

Powell, daha önce yaptığı açıklamalarda da kripto paralar ile ilgili ifadeler kullanmış ve Blockchain’e övgüler yağdırmıştı. Kripto paralardaki düşüşün ekonomiye olumsuz bir etkisi olmayacağını belirten Powell, Blockchain teknolojisinin ise ekonomideki ödeme kısmında büyük bir etkisi olabileceğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment