Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Yöneticisi Kripto Para Dünyasını “Çöplüğe” Benzetti

ABD Minneapolis Merkez Bankası (FED) Başkanı Neel Kashkari, kripto para sektörünün koca bir çöplük olduğunu düşünüyor.

Kripto Para Değerlendirmesi

Minneapolis Merkez Bankası Başkanı Kashkari kısa süre önce katıldığı bir etkinlikte kripto paraları ve genel olarak kripto para dünyasını değerlendirdi. Kripto paraları itibari paralarla kıyaslayan Kashkari, kripto paraların herhangi bir otorite tarafından desteklenmediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

Doların belli bir değerinin olmasının nedeni ABD Hükümetinin yasal olarak dolar basma hakkına sahip olmasıdır. Kripto para dünyasındaysa binlerce çöp koin var. Neyse ki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) bu durumla mücadele etmeye başladı.

Minneapolis FED Başkanı’na göre kripto para sektörünün bundan on yıl sonra çok daha farklı bir konumda olması gayet muhtemel. Kashkari kripto paraların gelişebileceğini, zaman içerisinde oldukça kullanışlı kripto paralar görebileceğimizi düşünüyor. Ancak onun görüşlerine göre kripto para dünyası şu an için koca bir çöplükten ibaret:

Şu anda yeni bir kripto para yaratmak için gerçekten hiçbir şart aranmıyor. Ben sektörde faydalı bir proje değil, dolandırıcı projeler görüyorum. Belki bundan 10 yıl, 20 yıl sonra ortaya işe yarar bir şey çıkar. Ama kripto para piyasası şu anda bir çöplük.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment