Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomist: FED’in Politikaları Küresel Krizi Tetikleyebilir

Ekonomist Mohamed El-Erian, ABD‘deki Federal Rezerv’in atacağı adımların ilerleyen yıllarda küresel bir ekonomik krizi tetikleyebileceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde CNBC’ye konuşan El-Erian, güncel ekonomik gelişmelerle ilgili konuştu ve FED’in son zamanlarda aldığı bzı kararları değerlendirdi. El-Erian, FED’in önümüzdeki zamanlarda atacağı adımların küresel ekonominin gidişatını önemli ölçüde etkileyebileceğine inanıyor.

Katıldığı programda FED’in özellikle dördüncü çeyrekte epey “sert bir tutum” sergilediğini belirten El-Erian, son zamanlarda atılan adımların biraz fazla hafif kaldığı görüşünde.

Günümüzdeki bazı ekonomistler önümüzdeki yıldan sonra küresel bir ekonomik krizin yaşanabileceğini düşünüyorlar. El-Erian ise şu anki gidişatla bunun pek mümkün olmadığına inanıyor. Ne var ki kendisi bu durumun FED’in atacağı adımlara göre değişebileceğini de vurguluyor.

ABD ekonomisini bu yıl içerisinde büyümeye devam edeceğini söyleyen El-Erian, FED’in alacağı yanlış bir kararın bu durumu tamamen değiştirebileceğini düşünüyor.

Olası bir ekonomik kriz hakkında konuşan ekonomistlerin sayısı gitgide artış gösteriyor. CFTC Başkanı bundan bir süre önce 2008’de yaşanan kriz hakkında konuşmuş, o dönemde Blockchain teknolojisi olmuş olsaydı pek çok şeyin daha farklı şekilde gelişebileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment