Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Sonunda FTX Bağlantılı Bankanın Yakasını Bıraktı: Bedeli Kripto Paralar Oldu!

ABD Merkez Bankası (FED) iflas eden kripto para borsası FTX ile bağlantısıyla öne çıkan Farmington Bank’a karşı yürüttüğü yaptırımları sonlandırdı.

FED, Farmington Bank’a karşı geçen yıl başlatılan ve tüm iflas sürecini kapsayan yaptırımlarını bankanın tasfiye planın tamamlanmasıyla birlikte sonlandırdı.

Farmington Bank, FTX’in iflasının merkezinde yer alan kurumlar arasında yer alırken bu sebeple ciddi kayıplar yaşamıştı. Banka özellikle FTX’in kardeş kuruluşu Alameda Reseach ile doğrudan bağlarıyla öne çıkıyordu. Banka FED’in ilk yaptırımları sonucunda kripto para sektöründen çıkmayı kabul etmişti.

Merkez bankası tarafından yapılan açıklamada, Farmington Bank’ın tüm süreç içerisinde uyumla hareket ettiği belirtilirken varlıkları tehlikeye giren mevduat sahiplerine yönelik korumacı tutum vurgulandı:

Kurul’un Temmuz 2023’ten bu yana yürürlükte olan yaptırım eylemi, bankanın faaliyetlerinin bankanın mevduat sahiplerini koruyacak şekilde sona ermesini sağladı. Farmington tasfiye planını tamamladı ve artık bir banka olarak işlev görmüyor.

Banka eski FTX CEO’su Sam Bankman Fried’in gizli kasası olarak da kullanılıyordu. FTX kurucusu, bu bankayı keşfetti ve şahsi servetinden 50 milyon dolarlık bir meblağı Farmington’a mevduat olarak yatırdı. Bununla da kalmayan SBF, Alameda Research üzerinden bankaya 11,5 milyon dolar değerinde yatırım yapılmasını sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!