Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paraları Kötüleyen ABD Hazine Bakanı İtiraf Etti: Eksiklerimiz Var!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para piyasalarını kapsamlı bir şekilde düzenlemek adına yasa çıkarması çağrısında bulundu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 6 Şubat salı günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde açıklamalarda bulundu. Yellen, kripto para piyasalarını kapsamlı bir şekilde kontrol altına alabilmek için bir yasa çıkarılması gerektiğini vurguladı. Buna ek olarak stablecoinlerin finansal piyasalar için risk teşkil ettiğine dair görüşünü yineledi.

Öte yandan komisyona bağlı milletvekilleri Yellen’a, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) arasındaki koordinasyon hakkında sorular yöneltti. Her iki kurum geçtiğimiz süreçte kripto paraların kimin yetki alanında olduğuna dair çelişkili söylemlerde bulunmuştu. Milletvekilleri konu hakkında 20 Şubat’a kadar bir yanıt beklediklerini belirtti:

Bu boşlukları tespit etmelerine rağmen, düzenleyiciler tüketicinin korunmasını sağlayan ve ABD’de kripto para inovasyonunu teşvik eden bir ortamı kolaylaştırmakta başarısız oldular.

Yellen konuşması sırasında bu sorulara kabaca yanıt verirken CFTC’nin spot piyasalar üzerinde düzenleyici yetkiye sahip olmadığını ve dolayısıyla bunun düzenleyici bir boşluk yarattığını söyledi:

Kripto paralarla ilgili olarak açık düzenleme yetkisine sahip olduğumuz birçok alan var, ancak tüketici yatırımcılarının korunması ve finansal istikrar risklerinin ele alınması için Kongre’nin bu boşlukları doldurmak için harekete geçmesinin çok yararlı olacağı bazı boşluklar tespit ettik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!