Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkanından Facebook’a Tehdit Gibi Uyarı

ABD Federal Rezerv’in başkanlığını üstlenen Jerome Powell, Facebook’un Libra adlı dijital para projesi hakkında yeni ve iddialı açıklamalarda bulundu.

ABD’deki Finansal Hizmetler Meclis Komitesi geçtiğimiz gün bir araya geldi ve bu toplantıda Facebook ile ilgili çeşitli yorumlar yapıldı. Bu yorumların en ilgi çekici olanları ise bizzat FED Başkanı Powell tarafından yapıldı.

Güvenlik Düzeyi

FED Başkanı, oturum sırasında yaptığı açıklamalarda öncelikle veri gizliliği, kullanıcı gizliliği gibi konulara değindi ve bunların öneminden bahsetti.

Kendisinin açıklamalarına göre Facebook’un bu alanlardaki sorunları olabildiğince etkili bir şekilde çözmesi ve olası problemleri ortadan kaldırması gerekiyor.

Facebook’un günümüzde “birkaç milyar kullanıcısı” olduğunu hatırlatan Powell, böyle bir şirketin her hareketinin yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Facebook’a Uyarı

ABD’deki regülatörler şu ana dek Libra projesine karşı pek olumlu bir tavır sergilemediler. Bunun başlıca sebebi ise Libra projesinin yol açabileceği sorunlardan endişeleniyor olmaları.

FED Başkanı Powell, bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini düşünüyor. Powell’e göre eğer Facebook regülatörlerin kafasındaki para aklama, veri gizliliği, terörizm finansmanıyla ilgili soru işaretlerini gideremezse büyük bir sorun yaşanabilir:

“Eğer Facebook’un para aklamayla etkili bir şekilde mücadele edeceğine inanmazsak Libra projesine yeşil ışık yakılacağını düşünmüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment