Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed’in Faiz Oranlarını Açıkladığı Anlarda Bitcoin Nasıl Hareketler Sergiledi?

ABD Merkez Bankası (FED) bugün TSİ 21.00’de faiz oranını açıklayacak. Sizler için geçmiş Fed açıklaması esnasında Bitcoin’de neler yaşandığını inceledik.

15 Haziran TSİ 21.00’de FED, faiz oranını açıklamıştı. Açıklama esnasında Bitcoin hareketleri;

Normalde faizin, 50 baz puan artırılması bekleniyordu ancak enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte merkez bankası, 75 baz puanlık artış gerçekleştirmişti. Faiz oranının açıklanmasının ardından Bitcoin’de volatil hareketler gözlemlendi. Açıklama esnasında düşüş yaşayan Bitcoin, daha sonra 3 saat içerisinde %12 yükseliş yaşamıştı. Ardından düşüşe geçti ve şu anki dip seviyesi olan 17.500 dolarlara kadar geriledi.

4 Mayıs TSİ 21.00’de yapılan açıklamada da benzer bir hareket görüldü ancak bu sefer volatilite daha yüksekti.

4 Mayıs tarihinde açıklanan 50 baz puanlık faiz artışı başlangıçta Bitcoin’in yukarı doğru hareket etmesine ardından ise sert bir şekilde düşüşüne sebep olmuştu. Aynı dönemde Terra çöküşünün de yaşanması Bitcoin düşüşünü desteklemişti.

Birçok yorumcu ve analist, açıklanacak faiz oranlarının piyasanın fiyatladığını düşünüyor. Ancak bir önceki hareketlere baktığımızda bu durumun böyle olmayabileceğini de görmüş oluyoruz. Bugün faiz oranının açıklandığı dakikalarda yine volatil hareketler bekleniyor. Bir önceki gelişmelere baktığımızda açıklama esnasında bir dip yapıp bir süre yukarı doğru hareket edeceği ve daha sonra düşüş geleceği söylenebilir. Ancak faiz oranının beklentilerin altında gelmesi durumunda doğrudan yükseliş gerçekleşebilir.

  • İçerikte yer alan veriler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!