Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED’in Henüz Dijital Para Çıkarma Planı Yok

San Francisco Federal Rezerv (FED) Başkanı John Williams, Fed’in yakın zamanda bir dijital para üretmek gibi bir planının olmadığını söyledi. Ancak Williams, gelecekte böyle bir şeyin olma ihtimalinin araştırıldığını belirtti.

Kasım 2017 sonlarında Phoenix’teki konuşmasının ardından gerçekleşen soru-cevap oturumunda Williams:

“Federal Rezerv şuanda kendi dijital para birimini geliştirmiyor. Önümüzdeki on yılda bu alanın oldukça heyecanlandırıcı olacağına inanıyorum. Yapacağız veya yapmayacağız demiyorum çünkü detaylı bir plan yok.”

Aşamalı da olsa istikrarlı bir şekilde dijital ödemelere geçilmeye başlaması sonucunda Dünya genelindeki merkez bankaların kendi dijital paralarını basması bir süredir konuşulan bir durum haline geldi. Merkez banka tarafından üretilen bir dijital para birimi, Fed gibi kurumların işini kolaylaştırabilir hatta Bitcoin ve diğer kripto paralarla rekabet etmelerine olanak tanıyabilir.

Tamamlayıcı Dijital Para

Olur da Fed kendi dijital parasını basarsa bu para büyük ihtimalle doların yerini alması için üretilmez. Bunun yerine bu para birimi, zaten mevcut bulunan resmi parayı tamamlamak için “dijital dolar” olarak görev alabilir. Böyle bir projenin gün yüzüne çıkması halinde bir merkez bankanın dijital para üretmek için ne gibi bir yol izleyeceğini görmek ilginç olacaktır. Böyle bir senaryoda devletler merkezsiz kripto paralara bir üstünlük kurmak adına yasal güçlerini kullanmayı seçebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment