Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenerbahçe’nin Kripto Parası İçin İnsanlar Ne Diyor?

Fenerbahçe, geçtiğimiz haftalarda kendi kripto para birimi olan “Fenerbahçe Coin”i çıkarmaya hazırlandığını duyurmuştu. Gazeteci Ahmet Ercanlar’ın 14 Ekim 2020 tarihinde katıldığı Fenerbahçe basın toplantısında paylaştıklarından sonra 26 Ekim’de Fenerbahçe’nin “19.07 – Takipte kalın” paylaşımıyla konuşulan kripto para mevzusu tekrar gündeme taşınmıştı. 

Fenerbahçe Coin ile ilgili olabileceği düşünülen bazı işaretler, takımın Mohikan taraftar uygulamasına gelen “Mohikan uygulamasının amacı; FBC adlı Fenerbahçe kripto paramız ile Fenerium’lardan QR kod sistemi ile alışveriş yapabiliyoruz. KNRY puanları ise uygulama içindeki etkileşim ile kazanılan puan türü. KNRY ile özel ayrıcalıklardan yararlanabiliyorsunuz.açıklamasıyla birlikte görülmüştü. Ali Koç’un kripto para açıklamasından sonra neredeyse hiçbir resmi açıklama yapılmamış olsa da kesinlikle bir kripto paranın işaretlerinin görüldüğünü sizlerle paylaşmıştık.

Fenerbahçe Coin’e gelen yorumlar

Fenerbahçe Coin‘e gelen yorumlar oldukça karışık; takımını destekleyenler de var, sert eleştiriler yapanlar da. Çoğunluğun ise Fenerbahçe Coin’i desteklemeyeceği yönünde bir eğilimi olduğu görülüyor.

Olumsuz yorumlar: Örneğin, “1 kuruş bile yatırım yapmam” diyen bir kullanıcı, kripto paralarla futbol kulüplerinin iç içe olmasından rahatsız olduğunu dile getirdi. Ardından bu işin çığırından çıkarak diğer futbol kulüplerine sıçramasından endişe duyduğunu dile getirenler de oldu. Bununla birlikte, bu tip uygulamaların insanların parasını azaltmaktan başka bir işe yaramadığını savunanlar da var.

Olumlu yorumlar: Kripto para piyasaları için bu hamlenin kripto para farkındalığını artıracağı ancak bu paraların aleyhine bir durum oluşabileceğini düşünen bir kullanıcı, taraftarların gönül bağı bulunan kulüplerde söz hakkının artmasıyla avantajlarının görülebileceğini öne sürdü. Bir başka kullanıcı da pandemi sonrasında bu tip kripto paraların etkin bir şekilde kullanılabileceğini söyledi.

“Tokenlar neyin karşılığında verilecek?” sorusu

Bir kullanıcı, token alanların Fenerbahçe hissesi mi satın almış olacağını yoksa işlevsiz bir şey mi almış olacaklarını sordu. Kullanıcıların bir kısmı, işlevsiz ve sabit fiyatlı bir token yaratılacağı konusunda hemfikir oldu. Bazıları da bu yeni tokenın ücretsiz dağıtılması ve borsaya kapalı olması gerektiğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!