Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenomen Analist Bitcoin için Felaket Senaryosu Onaylandı Dedi: Beklenen Olacak Mı?

Fenomen kripto para analisti ve Youtuber Carl From The Moon, Bitcoin (BTC) haftalık periyotta Death Cross olarak adlandırılan düşüş sinyaline işaret etti.

Carl 14 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in haftalık periyotta Death Cross olarak adlandırılan ve finansal piyasalarda işlem yapan birçok yatırımcının sıklıkla kullandığı formasyonun onaylandığını söyledi.

Analist bu sinyalin mutlaka Bitcoin’de düşüş yaşanacağı anlamına gelmediğini belirtti. Death Cross’ların ve tam tersi boğa sinyaline işaret eden Golden Cross’ların gecikmeli sinyaller olduğuna dikkat çeken Carl, bu strateji ile geçmişte herhangi bir başarı yakalayamadığına da dikkat çekti.

Bir varlığın 50 haftalık fiyat ortalamasının 200 haftalık fiyat ortalamasını aşağı yönlü kesmesiyle oluşan harekete verilen isim olan Death Cross, finans piyasası aktörlerince göz önünde bulundurulması gereken sinyalleri arasında yer alıyor. Ancak Carl’ın da dediği gibi verilerin gecikmeli olması nedeniyle birçok analistin artık kullanmamayı tercih ettiği düşünülüyor.

Öte yandan diğer stratejilere kıyasla daha uzun bir periyotları baz alması nedeniyle diğer sinyallere göre piyasa FUD’larından daha az etkilendiği tahmin ediliyor.

Bitcoin’in günlük veya 4 saatlik grafiğinde birçok kez oluşan death cross, haftalık grafikte ilk defa gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!