Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bankacılık Devi Nomura’dan DeFi Protokolüne Yatırım

Yönetimi altında 442 milyar dolarlık varlığı barındıran Japon bankacılık devi Nomura’nın kripto varlık iştiraki Laser Digital, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında stratejik bir yatırım yaptı.

Laser Digital tarafından yapılan açıklamada, DeFi protokolü Infinity Exchange‘e stratejik yatırım yapıldığı duyuruldu. Şirket, yatırımın büyüklüğü hakkında bir detay paylaşmadı.

Laser’in girişimler başkanı Olivier Dang yaptığı açıklamada, Infinity’nin sürdürdüğü temel çalışmaların, on-chain kurumsal akışlar için yeni inovasyonların önünü açtığını belirtti. Ayrıca Dang, yapıcı bir entegrasyon sağlanabilirse kredi gibi varlıkları tokenlaştırmanın ve yatırımcılar için blokzinciri tabanlı pazarlar oluşturmanın mümkün olacağını dile getirdi.

Infinity Exchange blokzinciri tabanlı, geleneksel finans (TradFi) süreçleri ve DeFi‘yi bir arada barındıran hibrit bir borçlandırma platformu olarak tanınıyor. Bir Morgan Stanley mezunu tarafından kurulan Infinity, kurumsal yatırımcılara sabit ve değişken faiz oranlarıyla kripto getiri eğrisi sunmaya odaklanıyor.

Laser Digital üzerinden dijital varlık sektöründeki yatırımlarını artırmayı amaçlayan bankacılık devi Nomura, Dubai ve Londra‘dai diğer merkezlerinin yanı sıra İsviçre merkezindeki personel sayısını da artırmayı hedefliyor.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda banka tarafından yapılan açıklamada, bir kripto para borsası açma planlarından bahsedilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!