Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenomen Kripto Para Uzmanı Selcoin Koin Bülteni’ne Konuştu: İşte Röportajın İlk Bölümü

Twitter’ın fenomen kripto para uzmanı Selcoin, Koin Bülteni’ne açıklamalarda bulundu. İşte Selcoin’in kendisi, traderlık hayatı ve bazı temel yatırım tavsiyelerini içeren röportajın ilk bölümü…

Koin Bülteni: Selcoin, öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yatırımcılık maceranız nasıl başladı, daha önce de geleneksel borsalarda işlem tecrübeniz var mıydı?

Selcoin: Merhaba Koin Bülteni, bu keyifli sohbet talebiniz için öncelikle teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim. Evet geleneksel borsalarda işlem yapıyordum. 2015 itibarı ile Bitcoin’i keşfedince geleneksel borsalardaki ağırlığımı tamamen azalttım. Çünkü biliyordum ki kazanç buradaydı.

KB: Peki Bitcoin’e ve diğer kripto paralara ilk olarak ne zaman yatırım yaptınız ve nasıl haberiniz oldu?

Selcoin: Araştırmayı ve okumayı severim. Kendi araştırmalarım sonucu girdiğim bir alan oldu.. 2014 yılında farkettim ve 2015 yılında ilk ciddi yatırımımı yaptım. Daha sonra komiktir ama 2016 yılında sigarayı bıraktığımda 2017 yılına kadar ,her ay sigara param ile bitcoin aldım. Sonuçlarından çok memnunum.  Gerçekten sigara sağlığa olduğu kadar cebe de zararlıymış.

KB: Twitter’ı çok aktif bir şekilde kullanıyorsunuz ve bu platformda sizlere çok değer veren takipçileriniz var. Twitter ve Türkiye’deki genel kripto para camiası hakkında ne söylemek istersiniz?

Selcoin: Bu topluluktan bir çok kişinin ,yakın gelecekte paraya yön verecek bit-rich ler çıkacağını düşünüyorum.  Benim bu sektöre ve kripto paraların geleceğine güvencim tam.

KB: Her zaman aktif olarak trade yapıyor musunuz? Buradan trader olmak ve sizi örnek almak isteyen insanlara ne önerirsiniz? Trade yaparken ne gibi prensipleriniz var?

Selcoin: Evet aktif olarak trade yapıyorum her zaman. Sakin stressiz bir trade için bilinçli olmak gerekir. Bilinçli olmak için de okumak gerekir. Altın Kapının Anahtarı Bitcoin kitabında nacizane bilgiler veriyorum. Benim için işe yarar bilgiler ve bana kazandırıyor. Okuyan ve doğru uygulayanlara da kazandıracaktır.

KB: Yatırım yapma konusunda kararsız kalan insanlara ne önerirsiniz? Kripto paralara yatırım yaparken hangi temel göstergelere bakmalılar?

Selcoin: Öncelikle neye yatırım yaptıklarını sorgulamalılar. Projeyi araştırıp incelemeliler ve öyle yatırım yapmalılar. Bilinçli tüketici olmak gibi.

KB: ICO’lar konusu çok tartışmalı bir alan. Peki sizce ICO’lara yaklaşım nasıl olmalı, ICO’lara yatırım yaparken bu ICO’nun size iyi ya da kötü olduğunu düşündüren kriterleriniz nedir?

Whitepaper okuduğumda beni çelişkiye düşüren bir soru kafamda belirmemeli. Sorgularsam ve cevap bulamazsam yatırım yapamam. İlaveten yatırımcı güvenliği ön planda tutulmalı.

Selcoin’in Altın Kapının Anahtarı Bitcoin isimli kitabını ise, bu linkten temin edebilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar!

* Yarın: Blockchain konusu ve Türkiye’nin pozisyonu, Bitcoin’in geleceği, diğer kripto paralar ve kripto paraların devrim potansiyeli. Röportajın ikinci kısmı, Pazar 14’te yayında olacak. Bizi takipte kalın!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment