Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelitas Lex Yanıtladı: Bitcoin’in Bir Sonraki Hamlesi Ne Olacak?

Yerli kripto para yorumcularından Fidelitas Lex, YouTube kanalından bir video paylaşarak Bitcoin’in gidişatını yorumladı.

Piyasaya dair yorumlarını genelde Twitter üstünden yayınlayan Fidelitas Lex geçtiğimiz gün YouTube hesabından bir video paylaştı. YouTube hayatına bu videoyla giriş yapan Lex Bitcoin’in mevcut durumunu ve piyasada yaşanabilecek olası senaryoları değerlendirdi.

İlk Hedef Neresi?

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gün iyi bir ivme yakaladı ve 9 bin 700 dolar seviyesine kadar dayandı. Fiyattaki bu hareketliliği yorumlayan Lex, bunun devam etmesi halinde fiyatın 10 bin 500 dolar bölgesine kadar çıkabileceğini söyledi.

Fidelitas Lex’in paylaştığı grafik, Kaynak

Lex’in özellikle 10 bin 500 dolar bölgesine işaret etmesi ise sebepsiz değil. Bu bölgenin daha önce “ikili tepeye konu olduğunu” belirten Lex ayrıca “stop-lossların” da bu seviyede yer aldığını söylüyor.

Ya Düşerse?

Eğer Bitcoin gerekli ivmeyi yakalayabilir ve yükselişe geçerse fiyatın 10 bin 500 dolara doğru ilerlediğini görebiliriz. Fakat eğer bu olmaz ve Bitcoin fiyatı 8 bin 900 dolar seviyesinin altına inerse 7 bin dolar seviyesine kadar sürecek bir kırılma görebiliriz.

8 bin 900 dolar seviyesinden daha önce de bir kırılma olduğunu hatırlatan, bu kırılma sonucunda 6 bin 800 dolar ile 7 bin 700 dolar seviyeleri arasında yeni bir alan oluştuğunu söylüyor. Onun tahminlerine göre iki haftalık kapanışın bu seviyenin altında olmaması halinde fiyat yukarı yönde hareket etmeye başlayabilir. Fakat Lex bunu söylerken bu yorumunu zaman içerisinde güncelleyeceğini de eklemeyi ihmal etmiyor.

Lex çizdiği grafikte 6 bin 800-7 bin 700 dolar aralığına dikkat çekiyor

10 Bin Doların Ötesi

Fidelitas Lex Bitcoin’in 10 bin 500 doları aştıktan sonra bu seviyenin üstünde kalmasının da mümkün olduğunu düşünüyor. Onun tahminlerine göre BTC’deki hareketliliğin bu seviye aşıldıktan sonra bile devam etmesi halinde 11 bin 400 dolara doğru bir ilerleme görülebilir.

Lex böyle bir hareketliliğin mümkün olduğunu söylese de bunun en azından “tek seferde yaşanmasının” düşük ihtimal olduğuna inanıyor. Çünkü kendisi mart ayından beri devam eden yükselişin ardından bir düzeltme görmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyor.

Bitcoin fiyatında 11 bin 400 doları gösteren grafik
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment