Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gram Altın ve Bitcoin’de Son Durum Ne? Selcoin Yanıtladı

Selcoin bugün YouTube kanalından yeni bir video yayınladı ve altın, gümüş, Bitcoin ve dolar fiyatlarındaki gidişatı değerlendirdi. Öncelikle altın gibi arzı kısıtlı olan ürünlerin neden değer kazandıklarını yorumlayan Selcoin bunun doğrudan Koronavirüs ile bağlantılı olduğunu belirtti.

ABD’deki toplam Koronavirüs vakasının 4 milyonu aştığını hatırlatan Selcoin, Trump’ın ve genel olarak ABD yönetiminin bu virüsü kontrol altına alma konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekiyor. Onun görüşlerine göre altın, gümüş fiyatlarındaki artışın ve bu artışın devam edecek olmasının sebebi tam olarak bu. Çünkü Selcoin, Koronavirüsün etkilerinin bastırılamamasıyla birlikte arzı kısıtlı varlıkların iyice değer kazanacağına inanıyor.

Bunun yanı sıra ABD ve Çin arasındaki anlaşmazlıklara da değinen Selcoin Houston’daki Çin başkonsolosluğunun kapatılmasından, Huawei gibi şirketlere uygulanan yaptırımlardan bahsetti. Geçtiğimiz gün paylaştığımız bir yazıda bu konulara değinen başka analistlere yer vermiştik. Bu uzmanlar altın fiyatının bu gibi gelişmeler nedeniyle yükselmeye devam edeceğini söylüyorlardı.

Altın İçin Yeni Hedef

Altının ons fiyatı geçtiğimiz günlerde 1.890 dolar seviyesini aştı ve 1.900 dolara doğru ilerlemeye başladı. Eğer bu fiyat biraz daha yükselmeye devam eder ve 1.925 dolar seviyesine doğru ilerlerse altın fiyatında yeni bir rekor görmüş olacağız demektir.

Selcoin bu senaryonun gayet muhtemel olduğunu düşünüyor. Altının ons fiyatı için 2.000 dolarlık bir tahminde bulunan Selcoin, şu anda hem altında hem gümüşte “tarihin en büyük hareketliliğini” gördüğümüzü söylüyor.

Selcoin’in gram altın için çizdiği grafik, Kaynak

Altının gram fiyatı hakkında da konuşan Selcoin; hem ons hem gram altın fiyatlarının mart ayına kadar yükselmeye devam edebileceğini söylüyor. Fakat kendisi bunu söylerken şu an için gram altındaki destek seviyesinin 395 lira olduğunu vurgulamayı da ihmal etmiyor. Bu noktada gram altın almayı düşünen yatırımcılara seslenen Selcoin, bu seviyeden alım yapmanın “daha az riskli” olacağını söylüyor.

Kripto Para Yorumu

Ethereum, Chainlink, Compound gibi altkoinler geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde birçok yatırımcının yüzünü güldürdüler. Kripto para piyasası hakkında yaptığı yorumlarda özellikle altkoinlerdeki hareketliliğe dikkat çeken Selcoin, bu hareketliliğin bir süre daha devam edebileceğini düşünüyor.

Fakat kendisi bunu söylerken bu hareketliliğin çok uzun süreli olmayacağını, hatta bu hareketlilik bittiği zaman çok fazla kişinin zarar edeceğini veetrafın kan revan” olacağını söylemeyi ihmal etmiyor. Onun görüşlerine göre altkoin piyasasındaki hareketlilik bittiği zaman Bitcoin’in atağa kalktığını ve “sert bir dönüş yaptığını” göreceğiz.

Şu anda Bitcoin almayı düşünen yatırımcılara seslenen Selcoin, Bitcoin fiyatı 9 bin-10 bin dolar aralığında kaldıkça altkoin piyasasındaki hareketliliğin de devam edebileceğini söylüyor. Bu noktada 9 bin-10 bin dolar bölgesinin dışına çıkılması halinde trendin de değişebileceğini vurgulayan Selcoin, şu anda Bitcoin alacak olsa 6 bin dolar bölgesini bekleyeceğini belirtiyor.

Selcoin’in videosunda yer verdiği Bitcoin grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment