Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity Milyonlarca Dolarlık Tokenizasyon İçin Ethereum ve JPMorgan’ı Seçti!

Yönetimi altında 11,5 trilyon dolar değerinde varlık bulunan Fidelity, tokenizasyon için JPMorgan ile anlaştı.

Fidelity International, bir para piyasası fonunu tokenize etmek için JPMorgan’ın Onyx Digital Assets blokzincirini seçti. Yapılan açıklamaya göre Fidelity, JPMorgan’ın Ethereum tabanlı özel blokzinciri ağı Onyx Digital Assets’i kullanarak bir para piyasası fonundaki (MMF) hisseleri tokenize etti.

Fidelity International’ın borç sermaye piyasaları başkanı Stephen Whyman konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Teminat olarak kullanmak üzere para piyasası fonu hisselerimizi tokenlaştırmak, bu teknolojiyi benimsememizi ölçeklendirmede önemli ve doğal bir ilk adımdır. Müşterilerimize ve daha geniş anlamda finansal sisteme sağlayacağı faydalar açıktır; özellikle de teminat gerekliliklerinin yerine getirilmesindeki verimliliğin artması ve işlem maliyetleri ile operasyonel riskin azalması.

JP Morgan Onyx Dijital Varlıklar Ürün Müdürü Keerthi Moudgal, atılan bu adımın güncel forma daha uygun ve yenilikçi olduğunu kaydetti:

Fidelity’nin TCN’ye katılımı, MMF birimlerini tokenizasyon yoluyla ağımıza getiriyor ve günümüzün teminat ortamında kullanılması yasaklayıcı derecede karmaşık olan yeni bir varlık ekliyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!