Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Piyasasında Endişe Yaratan Ripple Söylentisi! Balinalar XRP Alternatifi Bu Coinlere Yöneliyor

Kripto piyasasında dolaşan Ripple’ın XRP’yi terk edeceği yönündeki söylentilere Ripple CTO’sundan yanıt geldi. Şirkette baş teknoloji sorumlusu olan David Schwartz, şirketin tokeni XRP’den uzaklaşma potansiyeline ilişkin kripto topluluğundaki yanlış anlaşılmaya tepki gösterdi.

Ripple’ın XRP’yi terk edeceği söylentisi, X kullanıcısı Aspen Signals’ın Schwartz’ın sosyal medya platformundaki  kapak fotoğrafında yer alan bir alıntıya dikkat çekmesinin ardından hız kazandı. Alıntıya göre anında ödemeleri halka sunmaya çalışan bir finans girişiminin ihanet ve yolsuzlukla mücadelesine ışık tutulurken statükoya meydan okumanın maliyetli olması sebebiyle girişim, hayatta kalmak ile vizyonu arasında seçim yapmak zorunda kalıyor.

Söz konusu paylaşımın Ripple’ın XRP’den çıkacağı yönündeki spekülasyonları tetiklemesi sonrasında Schwartz, ciddi bir korku, belirsizlik ve şüphe (FUD) ortamı oluşmadan bu alıntının gerçek dünyadaki bir olayı tanımlamadığını, kurgusal bir filmin tanıtımı olarak kullanıldığını açıkladı. Ünlü CTO, kapak fotoğrafındaki alıntıda tasvir edilen koşulların gerçekte yaşanmadığını vurguladı. 

Açıklama sonrasında ortalık sakinleşse de bir grup şüpheci yatırımcının XRP yatırımlarını gözden geçirme kararı aldığı görüldü. Hem amatör yatırımcılar hem de balinalar olarak tanımlanan isimlerin, alternatif projelere yöneldiği kaydedildi. 

XRP alternatifi coinler arasında öne çıkan projelerden bazılarının ön satış coinleri olması, yatırımcıların düşük bütçelerle yatırım yapma yönündeki eğilimini gösteriyor. Dikkat çeken ön satış coinleri arasında PlayDoge, Base Dawgz ve Sealana token ön satış performansları ile dikkat çekiyor.

3,5 Milyon Doları Aşan PlayDoge’de ETH Staking Başladı

En iyi Oyna-Kazan DOGE oyunu iddiasıyla geliştirilen ve indirimli fiyatlardan PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşan projede toplanan fonlar 3,5 milyon doları aşıyor. Ön satışın ivme kazanmasında, devreye alınan ETH staking özelliği büyük rol oynuyor. 

90’lar nostaljisi sanal bebek oyununu kripto teknolojisi ile birleştiren PlayDoge’de katılımcılar dijital bir evcil hayvan olan PlayDoge’lerini besleyip büyüterek PLAY token kazanıyor. Başarısızlık durumunda PlayDoge karakterler ölüyor ve oyun yeniden başlıyor. 

Temelde Binance Akıllı Zinciri’nde konumlanan bir proje olan PlayDoge’de yeni devreye alınan ETH staking özelliği, katılımcıların her iki zincirde de pasif gelir elde etmesine olanak sağlıyor. Zincirler arası APY oranları değişse de katılımcıların farklı zincirleri kullanabilecek olması ön satış ilgisini artırıyor. 

Mevcut aşamada katılımcılar token başına 0,00505 dolar ödeyerek PlayDoge token satın alabiliyor. Her aşamada fiyatı artan PLAY tokene ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri ile yatırım yapmak mümkün oluyor. 

Çok Zincirli Base Dawgz Ön Satışı 1 Milyona Yaklaşıyor

Ön satış etkinliğinin ilk gününden beri büyük talep gören Base Dawgz token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 1 milyon dolara yaklaşıyor. Base ağında konumlanan ancak başka ağlara da yayılan Base Dawgz, Wormhole ve Portal Bridge teknolojileri sayesinde benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. 

Base Dawgz token sahipleri, Base, Ethereum, Solana, Binance Akıllı Zinciri ve Avalanche gibi önde gelen blok zincirleri arasında sıçrayış yapabiliyor. Base jumping sporundan ilham alan projede katılımcılar, dilediği gibi hareket edebiliyor. 

Topluluk odaklı proje, Share-to-Earn yani Paylaş-Kazan ve staking özellikleriyle dikkat çekiyor. Tokenlerini kilitlemeleri karşılığında pasif gelir elde etmelerinin yanı sıra yatırımcılar, Base Dawgz içeriklerini sosyal medya hesaplarında paylaşarak DAWGZ token kazanabiliyor. 

Aşamalı ön satışın ilk gününde 200 bin dolar fon toplayan Base Dawgz, mevcut aşamada 0,00479 dolardan alıcı buluyor. Projeye yatırım yapmak ve çok zincirli bir kripto yolculuğuna çıkmak isteyen yatırımcılar, BASE, ETH, USDT, SOL, BNB ve AVAX aracılığıyla ödeme yapabiliyor. 

3 Milyon Dolar Toplayan Sealana Ön Satışı Sona Geliyor

Meme coin projelerinin en çok tercih ettiği blok zincirlerinden olan Solana tabanlı Sealana ön satışı yavaş yavaş sona geliyor. Şu ana kadar 3 milyon dolardan fazla fon toplayan ön satışta indirimli fiyatlardan Sealana token satın almak isteyen yatırımcılar, son şansını kullanıyor. 

Ön satış sayfasında devreye alınan geri sayım aracına göre bu yazı yazıldığı saat itibarıyla etkinliğin bitmesine 16 günden az bir zaman bulunuyor. Sonrasında gerçekleşecek borsa listelemeleri ile Sealana tokenin performansının ne şekilde seyredeği merakla bekleniyor. 

Solana ağının bir sonraki viral meme coin’i olmaya aday gösterilen SEAL token, Ethereum katili Solana ağının popüler projelerinden biri olacak gibi görünüyor. SLERF ve BOME gibi öncüllerinin başarısını ileriye götürme niyetindeki Sealana, hızlı kazanç elde etmek isteyen yatırımcılara hitap ediyor. 

Masa başında oturmayı ve abur cubur yemeyi seven Sealana, Solana blok zincirinde balina avlayarak bir sonraki popüler meme coin arayışına çıkıyor. Annesinin bodrumundan kurtularak Amerikan Rüyası’nı gerçekleştirme hedefindeki Sealana, kendisi gibi SEAL token sahiplerini de zengin etme hayali kuruyor. 

Sealana token ön satışı aşamalı olarak yürütülmüyor. 25 Haziran’da sonlanacak ön satışa katılmak isteyen kripto meraklıları, 0,022 dolar ödeyerek balina avcısı SEAL tokene yatırım yapabiliyor.  

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!