Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC Çin, Müşterilerine Dijital Para İçin Hizmet Vermeye Başladı

Bankacılık devi HSBC’nin Çin’deki kolu, müşterilerine dijital para hizmeti vermeye başladı.

HSBC tarafından yapılan açıklamaya göre bankanın Çin’deki kurumsal müşterileri, ülkedeki merkez bankası dijital parası ile işlem yapabilecek.

e-CNY hizmetlerini başlattı

HSBC, Çin’de kurumsal ve bireysel müşterileri için merkez bankası dijital parası (CBDC) hizmeti sunan ilk yabancı banka oldu.

Çin Merkez Bankası tarafından geliştirilen CBDC, e-CNY ya da dijital yuan olarak biliniyor. Çin yuanının dijital karşılığı olan e-CNY, dolaşımdaki nakit paraların yerini alıyor.

HSBC’nin açıklamasına göre banka, ülkedeki altı şubesinde bir eğitim grubu oluşturdu. Burada e-CNY ile nasıl işlem yapılacağı öğretildi.

CBDC alanında öncü

Çin Merkez Bankası, merkez bankası dijital parası konusunda dünyaya öncülük ediyor. Merkez bankası, dijital yuan için 2019’da pilot çalışmaları yapmaya başladı. Dijital yuan için ülkenin çeşitli bölgelerinde testler yapıldı.

Çin hükümeti, dijital yuanın kullanımını artırmak için bazı şehirlerdeki devlet memurlarına e-CNY cinsinden maaş ödüyor.

Ancak South China Morning Post’un haberine göre birçok vatandaş, gizlilik konusunda endişe duyduğu için e-CNY’yi kullanmaya yanaşmıyor.

Geçen aydan itibaren Hong Kong’daki vatandaşlar da sınır ötesi işlem yapabilmek için e-CNY cüzdanı açabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!