Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity’nin Bağış Kurumuna Kripto Para ile Destek Yağıyor

Dünyaca ünlü yatırım şirketi Fidelity’nin hayır işleri için kurmuş olduğu bağış kurumu Fidelity Charitable’a kripto para cinsinden bağışlar yağıyor. Konuyla ilgili olarak firmadan yapılan açıklamada, 2015 yılından bu yana bu kuruma kripto para cinsinden yapılan bağışların toplamının 100 milyon doları geçtiği ifade edildi.

Net rakam olarak 106 milyon dolar bandında ifade edilen bu rakamın, kripto para cinsinden alınan bağışların ne kadar büyük olduğunu da gösterdiği açıkça görülüyor.

Ancak ilginç bir detay ise şöyle karşımıza çıkıyor: Yıldan yıla bakıldığında kripto para ile yapılan bağışların sayısında azalış görülüyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan verilerde, iki yıl önce, yani 2017’de kripto para ile yapılan bağış toplamının 69 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. Bu rakam, bir önceki yıla geldiğimizde ise 30 milyon dolara kadar düşmüş.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan şirket yetkilisi ise, şunları söyledi:

”Kripto paralar ile yapılan bağışların değeri, elbette bu ürünlerin pazar değerinin artması ile birlikte, dolar bazında da artış gösteriyor. Bu durum aslında bizler için çok sevindirici bir şey. Kripto para topluluğunun bu tarz şeylere önem verdiğini görmek bizim için çok güzel. Umarım bu durum gelecekte de böyle devam eder.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment