Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipin Hükumeti Kripto Suçlar İçin Yeni Bir Düzenleme Planlıyor

Filipinler‘de sunulan yeni tasarısı kabul edilirse Filipin halkı kripto para birimleri içeren suçlar işlediklerinde daha ağır cezalar ile karşı karşıya kalacaklar.

13 Mart’ta ülke senatosu tarafından yayımlanan basın bildirisinde, Senatör Leila M. de Lima tarafından hazırlanan SB 1694 no’lu yasa tasarısı Filipin yasama organlarına iletildi. Yasa tasarısında kripto para birimleri içeren suçların cezasının bir üst seviyeden verilmesi gerektiği belirtilmekte.

De Lima aynı zamanda cezanın ne kadar ciddi olacağının, suçun gerçekleştiği dönemdeki kripto paranın, Filipin pesos’u cinsinden değeri dikkate alınarak verilmesi gerektiğini önerdi. Senatör yaptığı açıklamada özellikle hedeflenen suçların çocuk istismarı videoları ve kamu çalışanlarına verilen rüşvetler gibi çeşitli alanlarda gerçekleşmekte olan suçları kapsadığını belirtti.

Bu suçlar ile ilişkilendirilen dijital varlıklar ise, eğer ki daha önceden olayda mağdur bir durumda olan masum bir tarafa ait değilse, devlet tarafından el konulacağı da tasarıda belirtilen bir başka madde oldu.

Bu tür yasaların ortaya çıkmasının temel sebebi ise kripto para birimlerinin anonim yapılarından ötürü onlar ile bağlantılı suçların araştırılmasının giderek daha da zorlaşması. Bu amaçla sunulan yasa tasarısı finansal teknolojilerin illegal aktivitelerde kullanılmasının önüne daha etkin bir şekilde geçilmesini amaçlıyor.

De Lima yaptığı açıklamada:

“Kripto para birimleri ile birlikte gelen tehditlere karşı gereken önlemleri almamız gerekir. Bunlardan ilki bu tehditlere karşı sahip olduğumuz yasaları günümüze göre uyarlamalıyız ve ceza sistemimizi de bu tip illegal aktivitelerde gerçekleşebilecek olaylara karşı hazır hale getirmeliyiz.”

Filipin düzenleme kurumları son zamanlarda şüpheli gözüken kripto para birimleri ile bağlantılı projeleri kontrol altına almak için girişimlerini arttırmış durumda. Ayrıca ülkenin menkul kıymetler ile ilgilenen kurumu ise ICO gibi aktiviteler için yasal bir zemin oluşturmak için bir takım kanunlar geliştirmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment