Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’in En Büyük Bankası Bitcoin Madencilik Cihazı Sergiledi

Dünyanın dört bir yanındaki finansal kurum ve kuruluşlar Bitcoin ile ilgilenmekte. UnionBank ise geçenlerde gerçekleşen bir iş konferansında kendi kripto para madencilik cihazını tanıttı. Bitcoin’in ülkede kabul edilen bir para birimi olması göz önüne alınırsa bu gerçekten ilginç bir gelişme. Filipinler’deki en büyük banka Bitcoin’e giriş yaptığında farklı olaylar da baş gösteriyor denilebilir.

UnionBank ve Kripto Para Birimleri

Filipinler Bitcoin için her zaman önemli bir bölge oldu. Bu ülke kripto paraya dayanan bir kaç finans servisi ve havale yapma kurumuna ev sahipliği yapan nadir bölgelerden birisi. Dahası, hükumet Bitcoin’in havale işlemleri için kullanılabileceğini de açıkça belirtti. Bu onay dünyanın önde gelen kripto para biriminin günlük ihtiyaçlar için kullanılabileceği anlamına geliyor. Şimdiye kadar Filipinler son yıllarda bu spesifik adımı atan ilk ve tek ülke.

Ülkedeki en büyük banka olan UnionBank ise bir iş konferansı sırasında kendi kripto para madencilik ekipmanını sergiledi. Pek önemli gibi durmayan bu olay aslında ülkedeki kripto para birimlerine karşı olan başka bir onayı temsil etmekte. Sergilenen cihaz Bitcoin madencilik birimi olmamasına rağmen kurumların kripto paralara ilgisi olduğunu açığa çıkartıyor.


Bu girişimin meyvesini nasıl vereceği ise hala belirsizliğini korumakta. Bu tarihe kadar banka herhangi bir kripto para madenciliği işlemine giriştiğini doğrulamamıştı. Buna rağmen banka kripto para birimlerinin kalıcı olduğu konusunda çok emin. Kripto para trenine binen bankaların sayısı gün gittikçe daha da artıyor. Ticaret masalarından madencilik operasyonlarına, olaylar ciddi anlamda ilginç bir yöne doğru ilerlemekte.

Bitcoin ve Filipinler

Sergileme olayı UnionBank’ın bitcoin veya onun altında yatan teknolojiye olan ilgisini belli ettiği ilk örnek değil. Kurum bu yılın başlarında yeni bir blockchain ödeme sistemi duyurusunda bulunmuştu. Bu yeni girişim Visa ile beraber geliştirilmiş olup maalesef ki kripto para birimlerini içermiyordu. Ancak buna rağmen kripto para birimlerinin altyapısını oluşturan teknolojinin, Filipinler sınırları dahilindeki iş modellerini etkili ve verimli bir biçimde değiştirebileceğini gösteriyordu.

Bununla da kalmayan Filipinler hükumeti kripto para birimleri için özel bir ”ekonomik bölge” duyurusunda bulundu. Bu bölgede kripto para şirketleri lisanslı bir çevrede işlem yapabilme ve çalışabilme olanağına sahip olacak. Şaşırtıcıdır ki bu girişim uluslararası firmalardan da çok fazla ilgi çekti. Özellikle denetimlerin çok sıkı olduğu Japonya, Malezya ve Hong Kong bu yeni seçenek hakkında en çok ilgi gösterenlerden bir kaç tanesi oldu. Ekonomik bölge borsalardan madenciliğe ve hatta ilk dijital para arzlarına kadar bir çok iş modelini bünyesinde barındırıyor.

Bütün bunlara rağmen Bitcoin kullanıcılarının üzerinde küçük bir baskı var demeden de geçmememiz gerekiyor. Filipinler Ulusal Polisi daha önce bir kaç Bitcoin kullanıcısını tutukladı. Tutuklamalar kişilerin Ponzi şeması (saadet zinciri dolandırıcılığı) yürüttükleri ve işlettikleri gerekçeleriyle yapılmıştı. Buna ek olarak bulut madenciliği de ülkede pek bilinmeyen ve hoş karşılanmayan yapılardan birisi. Filipinler’deki Bitcoin olayı şu an için ilginç bir rotaya doğru ilerlemekte. UnionBank’ın güncel ”onaylaması” da bu konudaki önemli gelişmelerden sadece bir tanesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment