Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda’da Yapılan Lise Sınavı Bitcoin Temalı Sorular İçeriyor

Hollanda’da yapılan son lise eğitim sınavlarına Bitcoin ile ilgili matematik soruları dahil edildi. Yüksek öğrenim isteyen öğrenciler için zorunlu bir sınav olan ve Bitcoin ile alakalı 5 soru içeren OVW sınavına yaklaşık 200.000 Hollandalı öğrencinin girdiği tahmin ediliyor.

Hollanda’da Yapılan Lise Sınavlarında Bitcoin Konulu Matematik Soruları

Reddit’te dolaşan sınav kağıdının bir çevirisine göre, öğrencilere aşağıdaki soru tanıtımı verildi:

“Bitcoin, sadece çevrim içinde var olan dijital bir para. 1 Ocak 2009’dan beri mevcut olup, web mağazalarında ve diğer çevrim içi hizmetlerde ödeme yöntemi olarak kullanılabiliyor. Bitcoin, standart para gibi merkez bankası tarafından yapılmıyor. Bunun yerine var olan tüm Bitcoin, bilgisayarların belirli matematik problemlerini çözmesiyle oluşturuluyor. Bu durum şu şekilde oluyor: Herkes kendi bilgisayarında bu tür bir matematik problemini çözmesi için özel bir yazılımı çalıştırabiliyor. Sorunu çözen bilgisayarın sahibi ödül olarak 25 (yeni oluşturulan) Bitcoin alıyor. 2014 yılında böyle bir problem her 10 dakikada bir çözüldüğü için her 10 dakikada 25 yeni Bitcoin yaratılıyordu. 1 Ocak’ta, yaklaşık 12.2 milyon Bitcoin vardı”.

Bu tanıtımdan sonra, öğrencilerin beş farklı matematik problemini çözmeleri istendi. Öğrencilere şu şekilde sorular soruldu: “Bitcoin miktarının 18 milyonu aştığı yılı hesapla”, “ödülün hangi yıldan itibaren bir Bitcoin’den daha az olacağını hesapla”, “Piyasada olabilecek maksimum Bitcoin miktarını belirle”.

Hollanda Kripto Paraya Isınıyor

Test, kripto paranın Hollanda kurumlarında tanınmasının ardından öğrencilere sunuldu.

Mart ayında Amsterdam Mahkemesi, Bitcoin madenciliğine ilişkin yerine getirilmemiş bir sözleşmeden geri ödeme talep eden bir sivil haklar davasının kararına varırken, Bitcoin’in “varlık özellikleri” ne sahip olduğunu belirlemişti. Mahkeme, Bitcoin’in bir değeri temsil ettiği ve transfer edilebilmesinden dolayı mülkiyet hakkı özelliklerini gösterdiği sonucuna varmıştı.

Hollanda Blockchain Koalisyonunun büyük elçisi Rob van Gijzel, bu ayın başlarında Hollanda Ekonomi ve İklim Politikası Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş bir ulusal Blockchain araştırma gündemi sundu. Bakanlık, Hollanda’da dağıtılmış Ledger teknolojisinin yasal, ekonomik ve etik etkilerini analiz etmesi için bir komite olan TopTeam ICT’yi oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment