Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı Novogratz, Bitcoin Hakkında Konuştu

Ünlü yatırımcı ve multi milyarder Mike Novogratz önceki gün Amerikan televizyonlarında, Bloomberg ile yeni çıkardıkları Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) hakkında konuştu. Programda Novogratz, ayrıca Bitcoin’e yatırım yapmanın artısı eksilerini, Bitcoin’in gelecekte ne yöne gideceğini ve gelecek için fikirlerini de paylaştı.

Index, ünlü ekonomi medyası devi Bloomberg’in de Novogratz ile iş birliği sonucu ortaya çıkarken, Novogratz’ın sahibi olduğu Galaxy Digital Capital Management LP de, indekse büyük katkı sağladı. Kullanıcılarına şeffaflık vaad eden ve şu anda günlük işlem hacmine göre ilk 10’da olan koinler için listelenecek olan index için de konuşan Novogratz; koin sayısının bu haliyle sınırlı kalmayacağını ve gelecekte de daha fazla koin için bu indeksin çıkacağına inandığını belirtti.

Novogratz, Bitcoin’e ilk olarak 96 dolar iken nasıl yatırım yaptığını da anlattı. Novogratz, süreç boyunca bir hayli fazla satış yaptığını belirtirken; Bitcoin’in 19 bin, Ethereum’un da bin 300 dolar olduğu süreçte yaşanan düzeltmenin de önemli olduğunu ifade etti. Kurumsal yatırımcının Bitcoin’e güvenmesi ile her şeyin eskisinden çok daha iyi olacağını belirten Novogratz, Bitcoin ile ilgili anılarını da paylaştı.

Bitcoin’in ilk olarak 2008 ekonomik krizi sonrası bazı internet fenomenleri için bir umut olarak görüldüğünü ve Satoshi Nakomoto’nun white paper’ı da o zaman yayınladığını belirten Novogratz, o dönemde fikre oldukça sıcak yaklaştığını da sözlerine ekledi. Novogratz, Bitcoin ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

”Token mekanizması ve bunların işleri açıkçası bana baya cool geliyordu. Bir merkeze güvenmek zorunda kalmamamız, onun yerine ağın kendisine güvenmemiz bana kendimi güzel hissettirdi. Kriptoloji ve bilgisayar bilimi de işin içine girince; iyice heyecanlandığımı hatırlıyorum.”

Blockchain’in kurumlar arasındaki kullanımı ile ilgili de konuşan Novogratz, örnek olarak da Microsoft’u gösterdi. Novogratz, şöyle konuştu:

”Bana kalırsa önümüzdeki 5-10 yıllık sürecin ardından Blockchain kullanmayan finans şirketi kalmayacak. Kalırsa, gerçekten çok şaşırırım. Hem işten hem de masraftan tasarruf sağlayan inanılmaz bir sistem. Birçok hatayı anında elimine etmenizi sağlıyor ve bu yönüyle vazgeçilmez.”

Herkesin yaklaşık 4-5 aydır aklında olan soru, bu programda ünlü yatırımcıya da soruldu. Novogratz, Bitcoin’in Ocak ayındaki seviyelerini yakalayıp yakalayamayacağı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

Bir kere her şeyden önce dijital ürünler için koruma ve saklama çözümlerinin getirilmesi gerekiyor. Bu çok elzem bir şey. Cüzdan servisleri ve özel şifre koruma hizmetlerinin sayısının ve aynı zamanda kalitesinin artması gerekiyor. Bunun için de sektöre bu işin geleneksel kısmında kendini kanıtlamış şirketlerin işe girmesi ve taşın altına elini koyması gerekiyor. Eğer bunlar olursa, Bitcoin eski rekorunu yakalar ve işler iyi giderse bu rekor tarihe dahi gömülebilir. Zaten son birkaç haftada okuduğumuz haberler de, önümüzdeki yıl boyunca bize bu konu ile olumlu gelişmeler yaşanacağını gösteriyor. Bekleyip görmek, şu aşamada yapılacak tek mantıklı şey.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment