Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz ve Bloomberg, Yeni Bir Kripto Para Endeksi Çıkardı

Bitcoin konusunda en olumlu düşünen kişilerden birisi ile, böylesi bir işte duymayı pek de beklemediğimiz bir medya devi; ortak çalışma kararı alarak bir kripto para endeksi yaptıklarını açıkladı.

Multi milyarder Mike Novogratz ile Bloomberg LP firmalarından yapılan ortak açıklamada, iki tarafın Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) üzerinde mutabakata vardığı ve bu endeksin büyük hacme sahip kripto paralar için geliştirileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bloomberg’de global ürün yöneticisi olan Alan Campbell, şunları söyledi:

”Bugün sizlere duyurduğumuz Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI), müşterilermizin kripto paralara karşı duyduğu ve giderek artan bir ilginin sonucu olarak mutfağımızdan çıktı. Kripto paralara karşı daha net ve olumlu bir yaklaşım sağlamaya yarayacak bu endeks, bizim için de hayli önemli.”

Daha önce Fortress Investment Group’da hedge fonu yöneticiliği yapan multi milyarder Mike Novogratz, aynı zamanda da Kanada’da listelenecek bir kripto para ticari bankası kurmak için de 250 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Bu yeni endeksin piyasalara büyük bir şeffaflık getireceğine inandığını belirten Novogratz, şöyle konuştu:

”Bloomberg Galaxy Crpyto Index, kripto para piyasalarına büyük bir şeffaflık getirecek. Merkezi olmayan teknolojilerin başlattığı devrimi hızlandırma noktasında böylesi bir misyon edindiğimiz için de ayrıca mutluyuz. BGCI da  bu yönde yaptığımız bir çalışma oldu.”

Duyuruluşun ardından BGCI’nın şu aşamada hem toplam işlem hacmi hem de diğer faktörler gözetilerek belirlenmiş 10 kripto parada kullanılacağı açıklandı. Bu kripto paralar bitcoin (30%), ethereum (30%), XRP (14.14%), bitcoin cash (10.65%), EOS (6.11%), litecoin (3.77%), dash (1.67%), monero (1.66%), ethereum classic (1%), ve zcash (1%) olarak göze çarpıyor.

Ayrıca daha önce, bu yılın başında Coinbase de, Grayscale ile birlikte çalışarak bir endeks çıkarmıştı. Bitwise Asset Management gibi görece az bilinen firmalar da, bu sektöre adım atmış durumdalar.

Aynı zamanda kripto para girişimi olan Blockstream, New York Menkul Kıymetler Borsası’nın da sahibi olan ICE ile iş birliği yaparak; kurumsal müşterileri için bir kripto para data bankası hazırlamıştı.

Yine Tom Lee’nin başında bulunduğu Fundstrat da, 5 ayrı kripto para için endeksler hazırlamıştı.

Hayli ironik bir şekilde, bundan yaklaşık 7-8 ay önce Bloomberg’de yayınlanan bir TV programında Bitcoin’e ve diğer kripto paralara ağır eleştriler getiren Goldman Sachs CEO’su Llyod Blankfein ve onun görüşlerine yer veren Bloomberg aradan geçen zamanda kripto paralar ile ilgili işlere giriştiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment