Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee’nin Reklamını Yaptığı Taklit ICO Tepkiler Üzerine Özür Diledi

Bitcoin hakkında çok fazla açıklamaları olan piyasanın etkili ismi John McAfee, A2B Taxi Token isimli blockchain temelli bir taksi platformunun fikri haklarını çaldığı iddia edilen Pink Taxi olarak bilinen taklit bir ICO‘nun reklamını yapmakla suçlanıyor.

Konu ile ilgili tartışmalar 17 Mayıs tarihinde McAfee’nin Twitter üzerinden Pink Taxi Group Ltd. U.K isimli grubun ICO projesinin reklamını yaptıktan sonra başladı.


John McAfee ilgili tweette şunları ifade etti:

”Özellikle Müslüman ülkelerdeki kadına yönelik olan cinsel saldırıların inanılmaz artışına karşı yapılan pink Taxi ICO – pinktaxi.io – projesini destekliyorum ve tavsiye ediyorum. Grup şu an için 50 şehirde faaliyet göstermekte olup sadece kadınların güvenliğini sağlamak için eğitilmiş kadın sürücüleri işe almakta.”

Bu tweet’in ardından bir kullanıcının bu ICO projesinin reklamını yapmak için ne kadar ücret aldığını sorması üzerine McAfee kendisiyle övünüp,

”Benim gönderilerim tweet başına 500.000 dolar değerinde. Eğer müşteriler yorumlara cevap vermemi istiyorlarsa o halde fiyat her cevap başına 100.000 dolar olur.” yorumunda bulundu.


Bu cevabın ardından daha 40 dakika bile geçmemişti ki A2B Taxi Token  destansı bir cevapla Pink Taxi’nin onların ”internet sayfası dizaynını, içeriğini ve hatta whitepaper’ını bile” kendi ICO projesini teşvik etmek için çaldığını belirtti.

”Sevgili A2B Taxi topluluğu, birileri bizim eserimizden fayda sağlıyor ve bunlar şu an piyasanın etkili isimlerinden birisi tarafından reklamını bile yaptırıyor. Pinktaxi.ip internet sayfası tasarımımızı ve içeriğimizi çaldı. Hatta whitepaper’ımızı bile çaldı. Lütfen bu gönderiyi paylaşarak bu konuda farkındalık yaratmamıza yardımcı olun.”

CCN’e gönderilen bir e-postada, A2B Taxi Token tarafından gönderilen cevap Pink Taxi’yi ”dolandırıcı” olmakla suçladı ve John McAfee’yi reklamını yaptığı projeler hakkında yeterli ve titiz çalışmayı yapmamakla itham etti.

A2B Taxi, CCN’e şunları aktardı:

”Yüksek derecede etkili insanların projelerin reklamını yapmadan önce gerekli özeni göstermelerini sağlayacak bir sistemlerinin olmaması ve yatırımcılar için yanıltıcı bilgiler yayınlaması cidden utanç verici.”

Pazarlama Ürünleri Neredeyse Aynı

A2B bu cevaptan sonra baş döndürücü bir ekran görüntüsü dizisi ile Pink Taxi’nin pazarlama ürünlerinin A2B Taxi Token internet sayfasında bulunanlar ile neredeyse aynı olduğunu vurguladı.

A2B Taxi bünyesinde yönetici olan Blockchain uzmanı Vytautas Kašėta, CCN’e, Pink Taxi’nin ICO’larının reklamını yapmak için ”kendi sahte sitelerinde herhangi bir izin istemeden” bir video kullandıklarını belirtti.

Pink Taxi söz konusu videoyu Youtube’a 14 Mayıs tarihinde yüklemiş. Videoda isimsiz bir ”blockchain uzmanı” olarak gösterdikleri kişi ise A2B Taxi Token bünyesinde çalışan Vytautas Kaseta. Pink Taxi daha sonra, A2B Taxi tarafından gelen yoğun şikayetler sebebiyle videoyu siteden kaldırdı.

 

14 Mayıs tarihinde Pink Taxi tarafından paylaşılan video A2B Taxi tarafından 2 ay önce Şubat 2018 tarihinde paylaşılanın birebir aynısı.

Pink Taxi ile herhangi bir cevapta bulunup bulunmayacakları konusunda iletişime geçildiğinde ise kurum e-posta yolu ile iletişime geçeceğini bildirdi. John McAfee ise CCN’in yorum isteğine henüz bir cevap vermedi ancak neden başka bir kişinin eserini çalan ICO projesinin reklamını yaptığını soran A2B yöneticisi Tomas Stasiulevicius’un bu sorusuna sert bir cevap ile karşılık verdi.

”Ne eseri? Taksileriniz ile hizmet verdiğiniz tek bir şehirden bile haberim yok. Twitter hesabınız sadece 4 tweet’e sahip ve yarısı bana atılan cevaplar. Sen bir sahtekarsın dostum. Sana şiddetle bu ayakları bırakmanı tavsiye ediyorum, tabii eğer benim BÜTÜN dikkatimi üstüne çekmek istemiyorsan?”

Bu son ICO tartışması zamanla kendini çözüme ulaştıracak olsa da kripto para dünyasındaki dolandırıcılık ve sahtekarlık salgınını bir kere daha gözler önüne seriyor.

Teksas Eyaleti Menkul Değerler Kurulunun hazırladığı bir rapora göre çoğu kripto yatırım reklamı sahtekarlıktan ibaret. Teksas eyaleti ABD içerisindeki kripto para yasaklamalarının başını çeken bölge konumunda.

Pink Taxi Konu Hakkında Açıklama Yaptı

”Pink Taxi’den özür geldi. Whitepaper’larını baştan düzenlemişler ve sorumlu olan kuruma karşı gerekli işlemleri yapıyorlar”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment