Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finans Uzmanı Ric Edelman: Eninde Sonunda Bir Bitcoin ETF’si Göreceğiz!

Edelman Financial Engines isimli danışmanlık firmasının kurucusu olan ve Wall Street içerisinde önemli bir yeri bulunan Ric Edelman, uzun süredir heyecanla beklenen Bitcoin ETF‘si hakkındaki görüşlerini tazeledi. Edelman 11 Şubat tarihinde CNBC ile yaptığı röportajda Bitcoin ETF’sinin ”neredeyse kesin” olduğunu ve tek sorunun ”ne zaman piyasaya çıkacağı” olarak ifade edilebileceğini vurguladı:

”ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (kripto para) endüstrisinin üstesinden gelmesi gereken birkaç endişeye sahip olduğunu biliyorum ancak eminim ki bunların üstesinden gelecekler. Eninde sonunda bir Bitcoin ETF’si göreceğiz ve bu noktada sıradan yatırımcılara katılım göstermeleri önerisinde bulunabilirim.”

Borsa yatırım fonları genel olarak bir fonun hisselerinde düzgün bir şekilde temsil edilen varlıkları takip ederler ve onlara endekslidirler. Bir Bitcoin ETF’si ise tam olarak bu sebepten ötürü kripto paraların ”kutsal kasesi” olarak görülmekte ve olası bir kabul durumunda bütün piyasanın yeni rekor kıracağı ifade edilmekte. Edelman konu hakkında yaptığı açıklamanın devamında Fidelity Investments’in kripto para depolama hizmetine girmesinin oldukça önemli olduğunu ve depolama kısmında ”Kingdom Trust ve birkaç adet oldukça güvenilir kurumlara” sahip olunduğunu, kısa vadede Bitwise veya VanEck’in SEC’in depolama konusundaki endişelerini dindireceğinden emin olduğunun altını çizdi.

SEC daha önce Bitcoin ETF’si için güvenli bir depolama hizmeti bulunmadığını da vurgulamış ve bunun yanı sıra deniz aşırı bölgelerdeki trading platformlarının yaratabileceği sıkıntıları dile getirmişti. Edelman altın ve petrol gibi varlıkların ETF’lerini Bitcoin ile aynı kategoriye koydu ve bunların da SEC’in elinin uzanmadığı yerlerde alım satımının yapılabildiğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment