Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finansal İstikrar Kurulu: Kripto Paralar Küresel Ekonomiye Tehdit Değil

Uluslararası bir finans organizasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre kripto paralar küresel ekonomi için herhangi bir “tehdit oluşturmuyorlar.”

Bünyesinde ABD, Birleşik Krallık, Çin ve Hindistan gibi üyeler barındıran Finansal İstikrar Kurulu, kripto paralar hakkında yeni bir değerlendirme yaptı.

Finansal İstikrar Kurulu’nun yaptığı bu değerlendirme aslında Hindistan Merkez Bankası tarafından yayınlanan başka bir açıklama sayesinde ortaya çıktı. Merkez Bankası, yaptığı bu açıklamada Finansal İstikrar Kurulu tarafından yapılan çalışmaya atıfta bulundu ve şöyle yazdı:

“Finansal İstikrar Kurulu, kripto paraların riskleriyle ilgili bir araştırma yaptı. Bu araştırma sonucunda kripto paraların küresel ekonomi için herhangi bir tehdit oluşturmadıkları ortaya çıktı.”

Hindistan Merkez Bankası, kripto paraların şu an olmasa da zaman içerisinde tehlikeli hale gelebileceklerini belirtmeyi ihmal etmiyor. Merkez Bankası’na göre:

“Eğer kripto paralar geniş kitlelere yayılır ve finans sisteminin içine girerler” küresel ekonomi için bir tehdit oluşturabilirler.

Hindistan Hükümeti şu ana dek kripto paralarla ilgili pek somut bir adım atmış değil. Quartz India tarafından yapılan habere göre hükümet, özellikle geçtiğimiz son iki yıldır bu alandaki araştırmalarını hızlandırmış durumda.

Hindistan’daki kripto para yatırımcıları, bu alandaki düzenlemelerin bir an önce açıklığa kavuşmasını istiyorlar ancak hükümet henüz bir adım atmış değil. Hindistan’daki WazirX adlı bir kripto para borsasının CEO’su Nischal Shetty ise bu konu hakkında şu yorumları yapıyor:

“Düzenleme yapılmamasını hemen kötüye yormamak gerekiyor. Belli ki Hindistan Hükümeti kripto para konusunun şu an için acil olmadığını düşünüyor ve hemen düzenleme ihtiyacı duymuyor. Yani yasak gelecekse bile aniden gelmeyecek.”

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment