Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Açık Artırmada 611 Bitcoin Satacak

Fransa, 2019 yılında bir grup şahıstan toplamış olduğu 611 adet Bitcoin’i açık artırmayla satmaya hazırlanıyor. BTC’lerin toplam değeri, mevcut fiyatla 34.5 milyon dolar ediyor.

Bitcoin için hazırlanan açık artırma işlemi, Paris’te bulunan Kapandji Morhange müzayede merkezinde 17 Mart tarihinde yapılacak. Müzayede gelirleri, Fransız kamu kuruluşu Caisse des Dépôts et Consignations’a aktarılacak.

Satış işlemi nasıl gerçekleşecek?

Kapandji Morhange müzayede merkezinde yazanlara göre, açık artırmaya katılmak için en geç 13 Mart tarihine kadar kayıt yaptırmak gerekiyor. El konan Bitcoin’ler, açık artırma sırasında iki partiden satışa çıkarılacak:

  • İlk parti: Sabah 9’da gerçekleşecek. Her biri 0,11 – 2 BTC’den oluşacak şekilde toplam 437 lot olacak.
  • İkinci parti: Öğlen 2’de gerçekleşecek. Her biri 5 – 20 BTC’den oluşacak şekilde toplam 41 lottan olacak.

bitcoin-fransa
611 Bitcoin nereden geldi?

Fransa’da bir grup şahıs, 2019 yılında Gatehub adlı bir kripto para borsasını hacklemek ile suçlanıyor. Mahkeme; borsayı hacklediği düşünülen Gabriel ve Prosox adlı iki şahsa ait toplamda 279 adet Bitcoin’ine el koydu.

Soruşturma devam ederken, bu ikilinin akrabası olduğu ve onlara para aklama konusunda yardımcı olduğu düşünülen iki farklı isimden daha toplam 329 Bitcoin alındı. GateHub soruşturması öncesi el konan bitcoinlerin de yer alacağı açık artırmada, 611 BTC (34.5 milyon dolar) satışa çıkarılacak.

Yerel haber kaynağı Cyberguerre’e göre dava henüz sonuçlanmadığı için, açık artırmadan gelecek para Caisse des dépôts et des consignations adlı kamu kuruluşuna teslim edilecek. Buradaki para, davanın sonucuna göre ya şüphelilere iade edilecek ya devlet hazinesine aktarılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!