Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance İki Gündür Beklenen Duyuruyu Yaptı

Binance, Changpeng Zhao tarafından açıklanan duyuruyu paylaştı. Kripto para borsası, yasal çalışmalara destek olması amacıyla ABD’nin eski senatörlerinden Max Baucus’ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Hacmen dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, regülatörlerle olan iş birliğini artırabilmek adına Montana eski senatörü Max Baucus ile anlaştı. Geçmişte ABD Senatosuna bağlı Finans Komitesinde görev alan Baucus,  2014-2017 tarihleri arasında Barack Obama yönetiminde Çin’de elçilik yaptı.

“Binance, en büyük kuruluşlardan biri”

Baucus, Çin’de elçilik yaptığı dönemlerde blockchain tabanlı ödeme teknolojileri ile ilgili çalışmalar yapmıştı. Binance kadrosuna katılan eski senatör, şirketin politik ve yasal çalışmalarına destek olacak olmanın” bir “ayrıcalık” olduğunu ifade etti.

Max Baucus, 2017 yılında verdiği bir demeçte Çin ve ABD’deki ödeme sistemlerini kıyaslamış, ABD’nin fintech regülasyonları konusunda henüz büyük bir adım atmadığına dikkat çekmişti. Montana’daki özel danışmanlık şirketi aracılığıyla Amerika’daki ve Çin’deki şirketlere danışmanlık hizmeti veren isim, Binance hakkında şunları söyledi:

“Kripto paralar ve blockchain teknolojisi. … paranın finans dünyası genelinde daha adil bir şekilde yönetilmesini sağlayabilir. Binance, bu teknolojileri ana akıma dahil etmeye çalışan en büyük kuruluşlardan biri.”

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance, regülasyonlar sebebiyle Binance US aracılığıyla ABD’de kısıtlı düzeyde hizmet sunuyor. Baucus’ın kadroya katılmasını yorumlayan Changpeng Zhao, “Onun sahip olduğu deneyim, tam anlamıyla global olan blockchain şirketlerinin bir üst basamağa çıkması için faydalı olacak.” ifadelerini kullandı.

Duyuruyu iki kere ertelemişti

Binance CEO’su, bu haberi paylaşacağını ilk kez 9 Mart günü açıklamıştı. Haberin 10 Mart tarihinde paylaşılacağına dair bir bilgi veren isim, bu tarihin daha sonra 11 Mart’a ertelendiğini açıkladı.

Zhao, bunun ardından bir açıklama daha yaptı ve haberin beklenenin aksine saat 17:00’de değil, saat 18:00 sularında duyurulacağını belirtti. Zhao, önceki duyurusunda “yazım hatası” yaptığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!