Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Mt Gox CEO’su Toplu Dava Önerisine Karşı Çıktı

Kripto para borsası Mt. Gox’un eski CEO’su Mark Karpeles, borsa mağdurlarına nasıl para iadesi yapılacağıyla ilgili sunulmuş bir öneriye karşı çıktı. Yatırımcılar için Japonya’da hazırlanan rehabilitasyon planı, daha makul olabilir.

2014 yılındaki hack saldırısı yüzünden yaklaşık 850.000 Bitcoin kaybeden Mt. Gox, bu saldırıda mağdur olmuş kullanıcılarına 140.000 Bitcoinlik iade yapmaya hazırlanıyor. İade sürecinin tam olarak nasıl işleyeceği henüz belli değilken, borsanın eski CEO’su Mark Karpeles’in avukatlarından bir açıklama geldi.

Karpeles, 2019 yılında Tokyo mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılmıştı.

O zamanki değerine göre iade

Bu saldırıda parasını kaybeden bazı şahıslar, Karpeles aleyhinde dolandırıcılık suçundan dava açtılar. Davacılar borsada kaybettikleri paranın, o anki değer üstünden iade edilmesini istiyorlar.

Bu isimlerden biri olan Gregory Greene, borsa saldırıya uğradığında yaklaşık 25.000 dolarlık kripto ve itibari para kaybetmişti. Bitcoin’in o anki fiyatı, 600 dolar civarındaydı.

Rehabilitasyon planını destekliyor

Tokyo’da yatırımcılar adına hazırlanacak rehabilitasyon planının, davacıların önerisinden daha faydalı olabileceği düşünülüyor. Yatırımcılar bu plan doğrultusunda saldırının yaşandığı ana göre değil, güncel fiyata göre iade alabilecekler.

Örneğin; davacı tarafta yer alan Greene’e, rehabilitasyon planı kapsamında 6,33 Bitcoin, 6,33 Bitcoin Cash ve 2.4 milyondan fazla Japon yeni ödenebilir. Greene böylece 25.000 dolar yerine, güncel fiyatlar üstünden 381.785 dolar alır.

Karpeles’in avukatları, bu nedenle davacıların önerisinin rehabilitasyon planından “daha iyi” olmadığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!