Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Romanyalı Berber 620 Bin Dolarlık Kripto Para Çaldı

Romanyalı bir berber, 620 bin dolar değerinde kripto para çaldığı şüphesi üzerine tutuklandı. Berber, 5 Mart’tan beri tutuklu.

Universul haberinde, 38 yaşındaki Ionel Roman adındaki Romanyalı berberin; hackerlık, dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçlardan tutuklandığı söyleniyor. Bu suçlamaların yanında Roman’ın Cayman Adaları merkezli bir şirketi hedef alarak kripto para çaldığından şüpheleniliyor.

Ionel Roman

Berber kripto paraları nasıl çaldı?

Romanya’nın organize suçlar ve terörizm kurumu DIICOT, 28 – 31 Ocak tarihleri arasında şüpheli Ionel’in yasa dışı bir API kullanarak Cayman Adalarına ait şirketin bilgisayarına girdiğini öne sürüyor. İzinsiz giriş yaptığı ifade edilen şüphelinin kripto para hesaplarının kontrol edildiği bölüme erişim sağladığı belirtiliyor. 

DIICOT, hesaplara erişim sağlayan Ionel’in 620 bin doları parçalar halinde hesaplara aktardığını söyledi. Ionel Roman’ın 620 bin doları en fazla 10 bin Rumen leyine (yaklaşık 25 bin dolar) bölerek çektiği ifade edildi. Tüm para, çeşitli kripto para adreslerine veya platformlarına gönderildi. Bu şekilde, Ionel’in dikkat çekmemeyi hedeflediği belirtiliyor.

Evine baskın düzenlendi

Romanya polisi, 4 Mart’ta berberin evine 2 kere baskın düzenledi. Baskınlarda 7 mobil cihaz, 3 laptop, 5 hafıza kartı, 2 elektronik cüzdan ve yaklaşık 25 bin dolar ele geçirildi. Ek olarak, Roman’ın bir kripto para borsa hesabından yaklaşık 97 bin dolar ele geçirildiği öğrenildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!