Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Merkez Bankası Dijital Para İçin ConsenSys ile Anlaştı

Blockchain odaklı teknoloji firması ConsenSys, 28 Ekim’de, Fransa Merkez Bankası (Banque de France) ile dijital para iş birliğine girdiğini duyurdu. Böylece şirket, merkez bankalarıyla yaptığı altıncı dijital para projesini de imzalamış oldu.

Aynı zamanda bir Ethereum yazılım firması da olan ConsenSys, dijital para çalışmalarında Société Générale Forge ile ortak bir çalışma yürüteceklerini açıkladı. Büyük bir finansal hizmetler grubu olan Société Générale Group, dijital sermaye piyasaları için ise Société Générale Forge platformu aracılığıyla çalışmalar yapıyor.

Fransa dijital parası projesinde HSBC de var

Fransa Merkez Bankası, dijital para için sadece SG Forge ile anlaşmış değil. Anlaşılan şirketler arasında Accenture, Euroclear ve HSBC gibi isimler de bulunuyor. Bu duyurudan önce Fransa Merkez Bankası ve Société Générale Group, bu mayıs ayında da bir pilot proje gerçekleştirdi. Buna göre, iş birliği kapsamında merkez bankası destekli, tokenize edilmiş 40 milyon euroluk banknot ihraç edildi.

Çalışmalarda ConsenSys teknolojisi ile birlikte çeşitli geliştirmeler üzerine durulacağı da elde edilen diğer bilgiler arasında. Bu yeniliklerin arasında çapraz-defter (cross-ledger) uyumluluğu ve delivery-versus-payment (DvP) adımları bulunuyor.

Hindistan’daki kripto para gelişmesi

Hindistan bankası United Multistate Credit Co. Operative Society de yaptığı bir açıklamayla bankacılık hizmetlerini kripto para birimleri ve kripto para birimi ürünleri üzerine genişleteceğini duyurdu. United, bunun için kripto para bankacılığı hizmet sağlayıcısı Cashaa ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği sonrasında Kuzey Hindistan’daki 34 fiziksel şubede çevrim içi kripto para bankacılığı hizmetleri sunulacak.

UNICAS ismi verildiği bilinen bu proje, Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin 2020 Mart’ında kaldırdığı kripto para bankacılığı yasağından sonra hayata geçirilebildi. UNICAS projesi ile müşteriler, nakit olarak veya doğrudan hesaplarından Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ve Cashaa (CAS) satın alabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!