Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, Regülasyonlar Konusunda Gaza Basıyor

Fransa ekonomi bakanı Bruno Le Maire, hafta başında yaptığı açıklamada kripto para regülasyonlarına ilişkin konuştu.

Le Maire, Fransa olarak kendilerine bu alanda katılacak ve bu trendi izleyecek diğer ülkeler ile görüşmeyi umduklarını ifade ederken, son derece iyi, geçerli ve ortak bir regülasyon süreci izleme niyetinde olduklarını söyledi.

Başarılı siyasetçinin başını çektiği hamleler bütünü doğrultusunda Fransa, Avrupa ülkeleri arasında regülasyonlar konusunda en aktif yerlerrden birisi olarak dikkatleri çekiyor.

Bilindiği gibi ülkede, geçtiğimiz hafta kripto para yatırımlarının önünü açması muhtemel bir yasa onaylanmıştı. Kripto para sektöründe yer alan işletmelerden vergi alınması ile ilgili düzenlemeler de, meclisten geçmişti.

Fransa ile birlikte İspanya’da da kripto para vergilendirmelerine ilişkin çalışmalar sürüyor. Zaten otoritelere göre Le Maire, vergilendirme başta olmak üzere ICO’lar, işletmeler ve borsalar gibi alanlarda ortak bir regülasyon yürütme amacını taşıyor.

Fransa, bilindiği gibi bundan önceki süreçlerde, ICO’lar ile ilgili de bir yasa hazırlamıştı. Geçtiğimiz yılın başında çıkan bu yasalar; kripto para arzı yapan ICO firmalarının uymaları gereken kuralları sıralamıştı. Buna göre, ülkede faaliyet gösterecek ICO’ların, Fransız otoritesi AMF’ye kayıt yaptırmaları zorunlu tutulmuştu.

Son dönemde regülasyon konusunda gaza basarak kripto para ve Blockchain alanında lider bir ülke olma amacını taşıyan Fransa’nın, bu hedefine ulaşıp ulaşamayacağını ise, zaman içinde görmüş olacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment