Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’daki Kripto Para Yatırımcılarına Dolandırıcılık: 31 Milyon Euro Çalındı

Fransa‘daki Le Parisien adlı siteye göre ülkedeki kripto para sahipleri, yeni bir dolandırıcılık projesine kurban gittiler. Yapılan habere göre Fransa’daki yaklaşık 700 adet yatırımcı, dolandırıcı bir projeye toplamda 31 milyon euro değerinde Bitcoin kaptırdılar.

Fransa’daki finansal otorite olan Finansal Piyasalar Otoritesi (AMF), söz konusu projeyle ilgili yaptığı açıklamalarda bu projenin yıl başından beri aktif olduğunu belirtti. Dolandırıcı proje Bitcoin yatırımıyla ilgili çeşitli reklamlar vererek insanların ilgisini çekiyordu.

Fransa henüz kripto paralarla ilgili kayda değer bir düzenleme getirmiş değil. Ancak Cumhurbaşkanı Macron yönetimindeki hükümet, bundan kısa bir süre önce ICO’larla ilgili bazı düzenlemeler hazırladı. Cryptovest gibi kaynaklara göre Fransa hükümeti zaman içerisinde kripto paraları da düzenlemeye başlayabilir.

Dolandırıcılık Mağdurları

Le Parisien tarafından yapılan bir başka haberde dolandırıcılar yüzünden 43 bin euro kaybeden 65 yaşındaki bir vatandaştan bahsediliyor. Bitcoin yatırımıyla ilgili verilmiş olan reklamı gören ve reklamdaki numarayı arayan bu yatırımcı, kendisini borsacı olarak tanıtan bir kişiyle görüştü. 65 yaşındaki yatırımcı, durumu şöyle anlatıyor:

“Adresimi, kimlik fotokopimi istedi ve sitesinde benim için bir hesap açtı. Tüm bunları çok ustaca halletti. Yatırımımın büyüdüğünü dahi görebiliyordum.”

500€ değerinde yatırım yapan kişi, bir hafta içerisinde 180€ civarında kar elde ettiğini söyledi. Zaman içerisinde dolandırıcılara daha çok güven duymaya başlayan bu yatırımcı, duyduğu bu güven duygusuyla birlikte daha fazla para yatırmaya başladı. Yatırımcının söylemlerine göre kendisi yüklü miktarda para yatırdıktan sonra, ‘borsacı’dan haber alınamaz oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment