Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’daki Vatandaşlar Artık Tekellerden Kripto Para Satın Alabilecekler

GÜNCELLEME: Fransa Merkez Bankası, konu hakkında bir basın duyurusu yayınlayarak bu haberde belirtilen iddiaları yalanladı.

Fransa‘daki tekeller 1 Ocak 2019 itibariyle Bitcoin kuponu satmaya başlayacaklar. Kısaca “tabac” diye bilinen bu köşebaşı dükkanlardan artık kripto para satın alınabilecek.

Fransız Tekellerde Bitcoin Devri

Fransa’daki tekel dükkanları artık Bitcoin kuponu satabilecekler. 1 Ocak 2019 itibariyle Fransa’nın dört bir köşesindeki dükkanlardan Bitcoin almak mümkün olacak.

Fransa Merkez Bankası’nın desteğiyle hareket eden İhtiyatı Denetim ve Çözüm Otoritesi (Autorité de contole prudential et de résolution- ACPR), ülkedeki tekellerin 2019 yılı itibariyle Bitcoin satmasına izin verdi.

Fransa Merkez Bankası ve ACPR tarafından ortaklaşa desteklenen bu karar sayesinde tekeller artık Bitcoin kuponu satabilecekler. Başlangıç aşamasında 3-4 bin civarında tekel bu kuponları satabilecek. Bunun sebebi de yalnızca bu kadar sayıda tekelin gerekli yazılımla donatılacak olması. Bu sayı zaman içerisinde artacak.

Müşteriler 50, 100 veya 250 euro değerinde Bitcoin satın alabilecekler. Kripto para satışına başlayan tekeller, KeplerK adlı bir siteyi kullanarak 50, 100 veya 250 euro değerinde kripto para kuponları oluşturabilecekler.

Ülkedeki tekel federasyonu tarafından konu hakkında yapılan açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Bitcoin satın almak isteyen kişiler bu işlemi tobacco shoplardan yapabilecek. Müşteriler, paraları karşılığında bir kupon alacaklar ve bu kuponu KeplerK üzerinden Bitcoin’e dönüştürebilecekler.”

Tobacco Shop Konfederasyonu Başkanı Philippe Coy, Europe 1‘a yaptığı açıklamalarda alınan bu kararın dükkan sahipleri için oldukça faydalı olacağını belirtti.

Fransa Tobacco Shop Konfederasyonu bünyesinde ülke genelinden 25 bin adet farklı dükkan bulunuyor. Konfederasyonun sitesine göre bu dükkanlar haftanın yedi günü günde 13 saat hizmet veriyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment