Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meşhur Uçak Üreticisi Boeing Yeni Bir Blockchain Projesine Giriş Yaptı

Dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden olan Boeing, yeni bir Blockchain projesine giriş yapıyor.

Blockchain Havacılığı

ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayınlayarak SparkCognition ile işbirliği yapmaya başladığını duyurdu.

Bu ikili SkyGrid adlı yeni bir şirketin oluşumunda rol oynayacak. SkyGrid, havacılık sektörünü en yeni teknolojilerle buluşturmayı hedefliyor.

ABD’nin Teksas Eyaleti’nde kurulan SkyGrid Blockchain, yapay zeka, veri analizi gibi çeşitli teknolojileri kullanacak. Şirketin önceliklerinden biri hava trafiği yönetimini çok daha kolay ve verimli bir hale getirebilmek.

Yenilikçi teknolojilerden faydalanacak olan şirket, günümüz hava sektöründeki sorunlarla mücadele edebilmek için çeşitli çözümler üretmek istiyor. Şirket ayrıca insansız hava araçlarıyla ilgili de bazı araştırmalar yapacak. Boeing’in yetkili isimlerinden Steve Nordlund, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Bu sektörde Boeing ve SparkCognition arasındaki işbirliğinin eşine rastlayamazsınız. SkyGrid dünya çapında milyarlarca kişinin daha güvenli bir uçuş yaşamasını sağlayacak dijital altyapıyı kuruyor.”

Kısa süre içerisinde SkyGrid’in de CEO’su olarak görev almaya başlayacak olan SparkCognition CEO’su Amir Husain, Boeing ile kurulan bu işbirliği hakkında şu yorumu yaptı:

“SkyGrid havacılık sektörünü yeni teknolojik gelişmelerle buluşturmak için yapay zeka ve blockchain teknolojilerini kullanıyor. Birbirinden farklı özellikleri tek bir ortamda toplayan SkyGrid, büyük çaplı hava araçları için hazırlanan uygulamaları çok daha erişilebilir hale getirecek.”

SparkCognition makine öğrenimi ve nesnelerin interneti gibi teknolojilerin yanı sıra Blockchain teknolojisinden de faydalanıyor. Şirket, bu teknolojileri özellikle üretim alanında kullanıyor ve böylece üretimi daha verimli hale getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment