Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’nın Finans Regülatörü Belli Oldu: Yeni Regülatörden Kripto Para Şirketlerine Tatlı Uyarı

Eski lobici Marie-Anne Barbat-Layani, Fransa parlamentosunda yapılan seçimin sonucunda oy çoğunluğu ile Fransa’nın finansal düzenleyici otoritesine (AMF) başkanlık etmek üzere seçildi.

Fransa parlamentosunda 19 Ekim tarihinde yapılan seçimin sonucunda, 55’e 28 oy çoğunluğuyla AMF Başkanlığı’na seçilen Marie-Anne kripto para şirketlerinin yanı sıra geleneksel piyasaların da denetiminde sorumlu olacak.

Halihazırda Fransız Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nda Genel Sekreter olarak görev yapan Marie-Anne, AMF Başkanlığı’nı Robert Ophele’den devralmaya hazırlanıyor.

Ülkenin bir kripto merkezi haline gelmesi için Avrupa Birliği’nin ilk kripto lisanslama kurumunu kuran Fransız hükümetinin ayrıca Avrupa Birliği’nin 2024’te yürürlüğe gireceği öngörülen MiCa mevzuatına büyük katkıları bulunuyor.

Ancak Marie-Anne lisanslı kripto şirketlerine bir uyarıda bulunarak verilen lisansların gerek görüldüğü takdirde geri alınabileceğini hatırlattı. Lisansın geri alınması prosedürünün de amaçladıkları şekilde Fransa’nın önlemlerinin bir parçası olduğunu hatırlatan Marie, bunun AMF’de ters reklam etkisi yaratacağını belirtti. Konuşması sırasında Fransa’daki lisansı geri alınan kripto para borsası Bykep’e atıfta bulunan Marie’ye karşılık Bykep’ten henüz bir yanıt gelmedi.

Marie-Anne, AMF’nin kripto para regülasyonları konusundaki ekosisteme girecek genç yatırımcıları korumayı amaçlayan tutumunu oldukça takdir ettiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!